You are here

Úszó hotel nyílt Japán partjainál! 📷

Igen, jól olvasta! Japán valóban olyan szállodát épített, mellyel bejárhatók az ország ámulatba ejtő szigetei, amíg Ön a hotel kínálta luxusokat élvezi. A tengeri luxus a jachtoknak köszönhetően nem újkeletű, de ez a vízen masírozó szálloda most egészen forradalmi.

A folyamatosan mozgásban lévő vízi hotel a Guntu névre hallgat, mely nem a méretével, sokkal inkább extravagáns kinézetével és luxusaival hódítja meg a vendégeket. A hotel mindössze 19 szobából áll, de ezek viszont kifejezetten tágasak és lélegzetelállító kilátással bírnak. A fülkék mérete 50 és 95 m2 alapterület között választhatók. A design a japán hagyományokat követi, melyre jellemző a természetesség és a letisztultság. Olyan apró részletekre is odafigyeltek, hogy a hotel padlózata végig faburkolat legyen, hogy az utasok vizes lábbal is kényelmesen közlekedhessenek rajta.

A luxushajó az évszaknak megfelelően alakítja az útvonalát, melyek egy, kettő vagy három napos utazások lehetnek. Minden „járat” Onomichi városának kikötőjéből indul és ugyan ide is tér vissza. Különlegesség, hogy az út során a hotel lényegében sosem köt ki. Ha az utasok megszeretnének valamit közelebbről is nézni (mondjuk egy ősi templom romjait), akkor azt kis hajókkal tudják megtenni.

A szállodát igazi kulináris csodának is tekinthetjük, hiszen olyan prémium éttermek, sushi és koktélbárok fogadják a kedves vendégeket, ahol igazi japán mesterszakácsok készítik az ételeket és italokat a nagyérdeműnek. Köztudott, hogy a japánok komoly teakultúrával bírnak, így már meg sem lepődünk azon, hogy külön teázóhelyiség is van a „fedélzeten”.

Nagy Zoltán
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: