You are here

Újabb rakétakilövésre készül Észak-Korea?

Észak-Korea rakéta

Mesterséges holdról készült felvételek szerint Észak-Koreában újabb rakéta kilövésére folyik készülődés. A valójában atomtöltet hordozására is alkalmas rakétakísérletek elsősorban Japán, Dél-Koreát és az USA-t szándékoznak félelemben tartani.

Mesterséges hondról készült felvételek szerint Phenjan ismét interkontinentális rakétakísérletre készül. A hivatalosan űrkutatást szolgáló kísérletek a környező országok gyanúja szerint egy ellenük irányuló atomtámadás vagy atomfenyegetés előkészítése. Észak-Koreának van atombombája, amit azonban megfelelő hordozórakéta hiányában nem tudna külföldön bevetni.

A legutóbbi rakétakísérlete csúfos  kudarccal járt, a rakéta egy pernyi röpülés után a tengerbe zuhant.

H-guchi
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

http://interjapanmagazin.com/aprilis-12-16-japan-tuzparancs-phenjan-raketajara/

Április 12-16: Japán tűzparancs Phenjan rakétájára

Tanaka Naoki védelmi miniszter parancsba adta, az észak-koreai Unha-3 rakéta lelövését, amennyiben az Japánra veszélyt jelent.

Észak-Korea jelezte, hogy április 12 és 16 között műholdat állít pályára. Ám több ország él a gyanúperrel, hogy mindez csak porhintés, és Észak-Korea valójában a nemzetközi
egyezmények durva megsértésével a kifejlesztett nagy hatótávolságú rakétáinak tesztelésére készül. Ez irányt változtatva a térség országaiban lezuhanhat, felrobbanhat, vagy éppen leváló fokozatai okozhatnak károkat lakott területeken.

Tokió és Szöul máris jelezte, hogy a légterükbe tévedt rakétát lelövik ütegeikkel. A kérdéses időben Japán a Csendes –Óceánra és a Dél-Kínai-tengerre küldi az Aegis-rakétaelhárító
rendszerrel felszerelt rombolóit, Okinaván pedig készenlétbe helyezi Patriot típusú rakétáit, a megszokott japán alapossággal még Tokióba is telepítenek rakétaelfogókat.

A japán kormány nyugalomra intette a lakosságot, de óvatosságból törölte az erre az időpontraeső Cseresznyevirágzás Ünnepeket.
/Japan Today nyomán/
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: