You are here

Újabb két versenyhelyszínt nyitnak meg közösségi használatra

 Újabb két versenyhelyszínt megnyitnak közösségi használatra a jövő évre halasztott olimpiai és paralimpiai játékok helyszínén Tokióban.

A szervezők júliusban jelentették be, hogy megnyitják az olimpiai versenyhelyszíneket a sportszövetségek számára, illetve közösségi használatra. Az elsők között tárta ki kapuit a szlalom kajak-kenu pálya és a Tatsumi Uszoda.
Az ötkarikás helyszínek már régen készen állnak, mivel idén nyáron használták volna őket, de a koronavírus-világjárvány miatt az olimpiát és a paralimpiát 2021-re halasztották. Előbbi így július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következnek a paralimpiai versenyek.

A japán főváros kormányzata bejelentette, hogy a Musashino Sportközpontot, valamint a Tatsumi Vízilabdaközpontot is kinyitják – írta az az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal.

A Musashino Sportközpontban a tollaslabda, a vívás, valamint a kerekesszékes kosárlabda küzdelmeit rendezik majd meg a tervek szerint.
A helyi szervezők a továbbiakban más versenyhelyszíneket is terveznek megnyitni a nagyközönségnek, de ezzel kapcsolatban pontos dátumot még nem közöltek.

A Musashino Sportközpont és a Tatsumi Vízilabdaközpont augusztus 21. óta nyitva áll sportszövetségek számára, amelyek versenyeket rendezhetnek és edzéseket szervezhetnek a létesítményekben. A friss döntés értelmében előbbi szeptember 19. és március 31. között csoportok számára lesz használható, az egyéni sportolásra viszont csak október 3. és március 31. között lesz lehetőség. A vízilabdaközpont szeptember 23-tól március 31-ig a csoportok számára végig nyitva áll majd, míg egyéni tréningeket október 7-től március végéig lehet tartani. Hétfő óta nyitva van az evezős és a kajak-kenu pálya Tokióban, ott különböző kulturális eseményeket és egyéb rendezvényeket is lehet szervezni december 28-ig.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: