You are here

Újabb felderítő műholdakat állított Föld körüli pályára Japán

A mai napon, elsősorban az Észak-Korea felől érkező fenyegetések ellensúlyozására Japán újabb felderítő műholdakat állított pályára. A műholdak egyben segítséget nyújtanak a földrengések és a szökőárak felderítésében is.

A műholdak elsődleges feladata az országgal szomszédos területek felderítése. A kormány ekképpen próbálja az Észak-Koreából érkező fenyegetéseket ellensúlyozni, és minden bizonnyal a Kína és Tajvan felől a Szenkaku-szigetek térségébe történő behatolásról is ezek segítségével kíván előre értesülni.

A Tokiótól 1200 kilométerre délre fekvő Tanegasima űrközpontból a szerkezeteket egy H2A típusú rakétahordozó juttatta a világűrbe. Az egyik műholdat nagy teljesítményű radar készülékkel is felszerelték, így az több száz kilométeres távolságból éjszaka, és felhős égbolton keresztül is képes tárgyakat felderíteni. A másik a negyven centiméternél nagyobb tárgyakat tudja felismerni, és azokról nagy felbontású képeket sugározni a földi központba.

Tekintve, hogy a jelenlegi program az ország védelmét szolgája, a televízió nem közvetíthette a kilövést, és az események az űrkutatási központ honlapján sem követhetők.

Tanaka
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: