You are here

Új munkahely Tatabányán

A japán Bridgestone tatabányai gyárában 100 új munkahelyet hozott létre, az új beruházásoknak köszönhetően. A megnövekedett kapacitással megugorhat a gyártott abroncsok száma, 2020-ra évente 7,2 millió lesz ez a darabszám.

A Bridgestone szinte az egész világot meghódította. A tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata, a belgiumi központú Bridgestone Europa a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalata.

A cég 38 országban összesen több mint 18300 embert foglalkoztat, illetve 15 gumiabroncs- és gumitermékgyárat, egy kiemelt kutatási-fejlesztési központot és egy tesztközpontot működtet.

Magyarországi gyára a Bridgestone Tatabányai Termelő Kft. A vállalat árbevételét 2016-ban 36 milliárd forintra, 2017-ben 53,1 milliárd forintra, míg 2018-ban 66,5 milliárd forintra becsülték. Az újítások pedig még több növekedést hozhatnak, nemcsak az abroncsok számát, hanem a bevétel összegét is tekintve.

Az új fejlesztés alkalmazza a legmodernebb digitális technikát, így gondolhatjuk, hogy nem kevés pénzbe került ez. Az fejlesztés összesen 9,2 milliárd forint volt, amelyhez a magyar kormány is hozzájárult 826 millió forint támogatással. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadón kiemelte: Japán a legjelentősebb ázsiai beruházó Magyarországon, 160 japán vállalat 35 ezer embernek ad munkát, 2018-ban a két ország közötti kereskedelmi forgalom 2 milliárd dollár volt.

Az eseményen felavatásra került az új raktár is, mely közel 10 ezer négyzetméteres és körülbelül 180000 abroncs tárolására alkalmas.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabányai Termelő Kft, ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az új raktár megépítésén túl, a vállalat növelte a gyártókapacitását, valamint fejlesztették a mesterségesintelligencia-alapú abroncsgyártó gépeit.

„A társaság célja, hogy a közeljövőben termékeinek negyven százalékát első beszállítóként közvetlenül az autógyáraknak értékesítse és 2023-ra teljesen okos gyárrá alakítsa át az üzemet.” – ismertette az ügyvezető.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: