You are here

Új eszköz a pirítós szerelmeseinek

Japán egyik legfontosabb vállalatának, a Mitsubishi-konszern elektronikai ágazatnak új terméke már megjelent az áruházak polcain. A cég reményei szerint, ezzel minden pirítós rajongó álmát valóra váltják.

A hagyományos japán reggeli elengedhetetlen hozzávalói, a rizs, grillezett hal, miszó leves. Az utóbbi években azonban gyökeresen megváltozott a japánok étkezési szokása. Egy kutatás eredménye igazolja, hogy a lakosság 51%-a inkább a pirított kenyeret és a hozzáillő ételeket részesíti előnyben.

Néhány évvel ezelőtt nagy sikert aratott a japánok körében a Balmuda kenyérpirító. Ennek a terméknek az ára akkor 25-28 ezer jen volt, forintba átszámítva ez kb. 66 forintot jelent. Bár ez egy kenyérpirítóért igen sok pénz, Japánban ennek ellenére nagyon kelendő árucikknek bizonyult.

A Mitsubishi elektronikai termékei közül, a hűtőgépek és légkondicionáló berendezések a legsikeresebbek a japán vásárlók körében. A cég bízik benne, hogy a legújabb kenyérpirítóval bővíthetik a kört.

Az új készülék ára most 30 jen (kb. 78 ezer forint) körül mozog. Bár árban nem sokkal tér el a konkurens terméktől, szerkezetileg annál inkább.

Akihiro Iwahara, a Mitsubishi Electric háztartási készülékeinek műszaki fejlesztéséért felelős vezetője elárulta, hogy mi a titka az általuk tervezett kenyérpirítónak. Ők másképpen érik el, hogy megóvják a kenyeret a kiszáradástól. Még a rivális készülék vizet használ ennek a problémának a kiküszöbölésére, addig ez az új termék egyenletes hőelosztással, két darab 260 Celsius fokra melegedő fémlappal dolgozik.

Különlegessége még az, hogy egyszerre csak egy szelet toast kenyeret lehet benne pirítani. Hogy ez mégis miért van így?  Erre a kérdésre egy egyszerű, de nagyszerű választ kaptunk.

„Egyetlen szelet kenyérre akartunk összpontosítani, és tisztelettel bánni azzal.” – válaszolta a szakember.

„Nincs varázslatosabb a tökéletes pirítósnál, ami félig sült, de mégsem sületlen” – fogalmazott korábban Kaori Kajita, a Japan Butter Toast Association szervezet alapítója.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: