You are here

Trump: ki akarok jönni Oroszországgal, és szerintem ki is fogunk jönni

Japánban, a G20 jövő heti oszakai csúcsértekezletén tárgyal egymással az orosz és az amerikai elnök.

Donald Trump amerikai elnök szerda este a Fox televíziónak adott interjújában jelezte: Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyalni fog a G20 jövő heti oszakai csúcsértekezletén.

“Ki akarok jönni Oroszországgal, és szerintem ki is fogunk jönni” – fogalmazott az amerikai elnök. Hozzáfűzte, Kínával szintén szeretne “jól kijönni”, és szerinte ez is sikerülni fog.

Megerősítette, amit már a hét elején közölt, hogy tudniillik Oszakában tárgyalásokat folytat majd Hszi Csin-ping kínai elnökkel is.

Az elnök ismét kitért arra, hogy a 2016-os kampánycsapata és az oroszok közötti esetleges összejátszásról, valamint az igazságszolgáltatás akadályozásáról rendezett meghallgatásaikkal a demokraták szerinte most a Mueller-jelentést szeretnék “újrajátszani”.

A Robert Mueller vezette különleges bizottság ugyanis ugyanezt vizsgálta, és egyértelműen leszögezte: nem történt összejátszás, valamint nem találtak elégséges bizonyítékot arra sem, hogy Donald Trump akadályozni akarta volna ennek feltárásában az igazságszolgáltatást.

“Mi történt a demokratákkal? A kongresszusban közben nem dolgoznak semmit” – fogalmazott Trump.

Közölte azt is: az igazságügyi minisztérium most azt vizsgálja, vajon az ő telefonbeszélgetéseit lehallgatták-e a 2016-os választási kampány idején. Kifejtette, hogy a 2016-os választási kampány idején szerinte titkosszolgálati eszközöket használva megfigyelték őt. Hozzátette: William Barr igazságügyi miniszter most “nagyon keményen” dolgozik azon, hogy mindennek a végére járjanak.

Putyin kész találkozni Trumppal

Vlagyimir Putyin orosz elnök kész találkozni amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal.
Ezt Putyin csütörtökön, egy Oroszország problémáival foglalkozó élő televíziós fórum alkalmából jelentette ki.

Fotó: Jorge Silva (MTI/EPApool)

 

MTI nyomán

 

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: