You are here

Tokió 2020 – Nyolc hónapos szünet után folytatódik az önkéntesek képzése

Közel nyolc hónap után átalakították a 2021 nyarára halasztott tokiói olimpián közreműködő önkéntesek képzését, amely a koronavírus-világjárvány miatt online térben zajlik.

 A Japan Times beszámolója szerint a szervezőbizottság október 21-én indította újra online üléseit, hozzáférést biztosítva a médiának is, hogy nyomon követhesse a munkát.
Az önkéntesek képzése 2019 októberében kezdődött, miután a több mint 200 ezer jelentkezőből nyolcvanezret kiválasztottak. A felkészítés aztán február végére elakadt, mivel a vírus Japánban és különösen Tokióban egyre inkább elterjedt.

Az önkéntesek 2021 tavaszán fogják megtudni, hogy konkrétan kinek mi lesz a feladata, várhatóan májusban kapják meg az egyenruhájukat, s nem sokkal a játékok megnyitása előtt zárul a felkészítésük a konkrét olimpiai helyszíneken, ahol a munkájukra számítanak.

A pandémia miatt a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: