You are here

Tokió 2020 – A NOB lerövidíti az olimpiai faluban tartózkodás idejét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy lerövidíti azt az időt, amennyit a jövő nyári tokiói ötkarikás játékokra érkező sportolók az olimpiai faluban tölthetnek.

 „Úgy gondoljuk, csökkentenünk kell az ott tartózkodás időtartamát a koronavírus-járvány kockázatainak minimalizálása végett” – jelentette ki Thomas Bach NOB-elnök, aki a szervezet végrehajtó testületének ülése után nyilatkozott.

 Az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz beszámolója szerint a NOB külön útmutatót tett közzé, amelyben a nemzeti olimpiai bizottságokkal tudatja, milyen korlátozásokkal számolhatnak a 2021-es játékok kapcsán. Az előírások értelmében a sportolók várhatóan öt nappal a versenyük előtt érkezhetnek meg az olimpiai faluba, és onnan a versenyük után legfeljebb két nappal később távozniuk kell. A NOB felkérte a tagszervezeteit, hogy az útmutatásnak megfelelően módosítsák terveiket.

 Az útmutató arra is kitér, hogy a sportolók a játékok előtti japán edzőtáborozását fogják rövidebbre és szereplésüket követően lehetőleg már ne is térjenek vissza az olimpiai faluba. A versenyzőket kísérő csapattagok, például az adminisztrációs munkatársak, orvosok, gyógytornászok esetében azt kérik, hogy ők maguk az utolsó sportolójuk távozását követően legfeljebb egy-két napig maradjanak a faluban.

Forrás: MTI

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: