You are here

Tikkasztó hőségben készülnek evezőseink a tokiói olimpiára

A magyar kajak-kenu válogatott már idén megkezdte a felkészülést a 2020-as olimpiára. A négyévente megrendezésre kerülő legendás sporteseménynek ez alkalommal Tokió lesz a házigazdája. Hüttner Csaba szövetségi kapitány elsősorban az akklimatizálódástól félti világbajnokait.

Evezőseink (Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Kárász Anna, Balla Virág, Takács Kincső, Tótka Sándor, Molnár Péter és Kopasz Bálint) már idén kiutaztak Japánba, hogy feltérképezzék, milyen körülmények közt kell helytállniuk majd a játékok során. Az ilyen korai előkészületek nem véletlenek, hiszen az olimpia az év legmelegebb időszakában, júliusban és augusztusban kerül megrendezésre. Az időjárási előrejelzések szerint még a mostaninál is extrémebb hőségre kell számítani, ami körülbelül 35-40 fokot jelent és ezt egészíti ki még az óriási, 90% körüli páratartalom.

Kárász Annát és a csapat többi tagját sem engedték az olimpiai pályán edzeni, így a Sikoku-szigetén található Fuchu-tavon voltak kénytelenek tesztelni a körülményeket. / Fotó: Instagram

„Normál esetben 4-5 napot vesz igénybe az átállás, de az olimpia ideje alatt még tikkasztóbb körülményekre kell számítanunk, amely a mostani körülményekhez képest még jobban megterhelheti a szervezetet, így hosszabb időre lesz szüksége a sportolóknak a tökéletes állapot eléréséhez. Most a tíz napos felkészülés után elutazunk Tokióba, ahol megnézzük a játékokra lefoglalt szállodánkat és az olimpiai pályát” – nyilatkozta a Blikknek Hüttner Csaba.

A helyiek hatalmas vendégszeretettel fogadták az edzőtáborozókat, több helyszínen is magyar felirattal várták őket. / Fotó: Instagram

A szövetségi kapitány elmondása alapján a felkészülés nagyon jó hangulatban telt. Kajakosaink több helyi nevezetességet is megtekintettek, sőt Medveczky még a japán fiatal kajakosoknak is tartott edzést.

Az, hogy a felkészülés valójában, hogyan sikerült, arra még közel két évet várnunk kell, de nagy reményeket fűzhetünk a bajnokainkhoz, hiszen Rióban ebben a sportágban teljesítettünk az egyik legjobban. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy egy egészen különleges atmoszférát tapasztalhatnak majd mind a sportolók, mind az őket, a helyszínen biztató szurkolók az olimpiai játékok ideje alatt, hiszen a japán precizitás és rajongás nem ismer határokat.

Nagy Zoltán

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: