You are here

Tigrismaszk nélkül egy lépést se

Tokióban él egy 69 éves japán férfi, akit évtizedek óta csak Sindzsuku tigrisének neveznek, mert arcát már 47 éve tigrismaszk takarja.

 

Yoshiro Harada 1967-ben költözött a japán főváros Sindzsuku kerületébe. A Daito Bunka Egyetemen tanult és közben újságkihordással keresett pénzt. A tanulmányait azonban nem fejezte be, ugyanis több időt szeretett volna szentelni a munkájának. 1972-ben egy fesztivál alkalmával végig járta a legtöbb üzletet és az egyik kirakatban meglátott pár műanyag tigrismaszkot.

 Nagy változást hozott az a nap az életébe, hiszen akkor döntötte el, hogy hátralévő életét tigrisként fogja élni. Még aznap megvett 30 maszkot és állítása szerint 10 maszk még mindig megvan, így bőven elég lesz a haláláig. – írja az Oddity Central.

Azt, hogy honnan is jött ez a hirtelen ötlet a mai napig nem tudja és a kezdetekre is minden alkalommal másképpen emlékszik vissza. Az egyik interjúban úgy nyilatkozott, hogy hirtelen, ösztönből cselekedett még egy másikban arról beszélt, hogy csak megszerette volna nevettetni a környezetét.

Bár sok részletet homály fed, ez hozzátartozik a férfi legendájához, mint a maszk, a színes paróka és a sok-sok plüssállat. Ezek több kiló súlyt jelentenek, melyet Harada minden nap magával cipel, de őt ez nem zavarja, mert a családjának tekinti őket.

Yoshiro Harada még mindig újságkihordással foglalkozik, arcát csak akkor fedi fel ha szükséges, plüssállatai örök útitársai és sok ezer ember arcára csal mosolyt nap mint nap.

 

Lékó Eszter 
Inter Japán magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: