You are here

Taiji-ban folytatják a delfinvadászatot

Taidzsi (Taiji) város nem mond le az évente megrendezett „delfinvadászatról”. Delfintelep létesítésével válaszol az ellene hozott embargóra.

Ezeken a „vadászatokon” egy öbölbe terelik és kegyetlenül lemészárolják az állatok többségét. A legszebb példányokat azonban élve eladják különböző állatkerteknek és akváriumoknak. 2013-ban a vadászat” során 1239 delfint fogtak be, ebből 172 példányt hagytak életben, a többit megölték. Az állatok húsára nincs kereslet, az úgynevezett „delfinvadászatokat” az élve, drágán eladott állatok ára tartja fenn. A főleg külföldre értékesített állatokért példányonként legkevesebb 8.200 dollárt (kb. 2,3 millió forintot) kapnak.

A JAZA, a japán állatkerteket és akváriumokat képviselő szervezet megtiltotta tagjainak, hogy Taidzsi város „vadászataiból” származó delfineket vásároljanak. A város azonban nem adja fel, továbbra is folytatja a delfinmészárlást, amelyet egy, a városban létrehozott delfin-tenyésztelep bevételéből kíván finanszírozni. Szangen Kazutaka polgármester úgy reméli, hogy idővel ők lesznek a világ első számú ellátója. Kijeleltette, hogy megvédik a helyi halászokat, akik az állam és az önkormányzat felhatalmazásával végzik munkájukat.

Tanaka
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: