You are here

Szabó László: EMLÉKCSINÁLÓK I–II. – A médiabohóc generáció intellektuális szegénylegényei (Könyvismertető)

A könyvsorozat az ismét kétkötetesre sikeredett Emlékcsinálókkal zárul. Három, manapság igen közkedvelt, ismert filmmel, filmsorozattal, szériával kezdődik az első kötet.

Smith ügynök, az Erő, és az Átkozott trónok kisstílű harca.

 

EMLÉKCSINÁLÓK 03 MANIFEST TEASER

Három mű, három, egymástól teljesen eltérő külön világ, vagy ahogyan manapság divatos szóval mondani szokás: univerzum, ezúttal kissé rendhagyó szemszögből elemezve.

Górcső alá vesszük azt is, milyen, a múlt század államszocializmusáig, a proletárdiktatúra titkosszolgálataihoz visszavezető kapcsolatokkal rendelkezik a mai kereskedelmi televíziózás.

Abból is kapunk némi ízelítőt, milyen az, amikor lejáratták az időd, vagyis ütött az utolsó órád, mese nincs, és szedelőzködni kell, mert itt vannak már a helyedre azok, akik a legjobb pillanataikban is sokkal rosszabbak és szánalmasabbak, mint amilyen te voltál a legrosszabb pillanataidban.

Öt film, amitől tátva marad a szád!

A megdolgozás már hat éves korban kezdődik.

Hogyan szolgáljuk a legnagyobb gonoszt?

Élő szövet a fémvázon.

Hogy mi a szörny, az relatív

A mi árunk, amit el tudunk adni: a válság!

Én játszom a zenekaron!

És a sorozat, ami minden mást leküld megalázóba:

SZEX ÉS NEW YORK!

EMLÉKCSINÁLÓK 04 ALIVE TEASER

 

Hogyan ismerhetünk meg egy virágot? Vagy talán egy világot?

Egy angol és egy japán versből ezt is megtudhatjuk.

Ha még nem léptünk rá a nyíl ösvényére, és éppen nincs nálunk fokos, de van, mondjuk szamurájkard a közelünkben, akkor ebből a kétkötetes könyvből azt is megtudhatjuk, hogyan, milyen fokozatokban használhatjuk remek kiegészítőként konfliktuskezelésre.

Ráadásul indiánokkal is találkozhatunk az Emlékcsinálók lapjain, méghozzá nem is akármilyen apropóból! Elmesélik nekünk, milyen az, amikor elindulunk, s aztán már más emberként térünk vissza a törzsünkhöz.

Hallottunk már olyanról, hogy megszelídítenek egy lovat, vagy éppen betörnek. Na, és olyant, hogy a ló eggyé válik a lovasával? Ebben a könyvben erről is olvashatunk, ugyancsak az indiánok jóvoltából.

Tudom, hogy ez közhely, de akkor is igaz, mi, fehérek, nagyon sokkal tartozunk nekik.

A könyvsorozat mindegyik kötetéhez készültek videó-előzetesek, ezek a weboldalon a feliratokra kattintva megtekinthetők:

https://saremberkora.hu/videoelozetesek/

Végezetül két rövid, amolyan tanítás jellegű videó szeretnék a figyelmükbe ajánlani. Talán ezek mindennél jobban érzékeltetik, mire számíthat, mivel gazdagodhat a tisztelt Olvasó, ha értékes idejéből áldoz egy keveset ezen könyvek elolvasására.

EMLÉKCSINÁLÓK 2 SZÉLSZAVA ÉS A FARKASOK TANÍTÁSA TEASER

 

SÁREMBER KORA 2 HÁROM FA TEASER HUN

 

NAGYI ÉS A DOBOZ TEASER

Legvégül pedig az új, megjelenésre váró könyvsorozat A mutatványos bódé előzetese:

REY TEASER:

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: