You are here

Sugárzó drón landolt a miniszterelnöki hivatal tetején

Kamerával felszerelt, nukleárisan sugárzó drón landolt a miniszterelnöki hivatal tetején. A röptető feladta magát.

Április 22-én egy 50 cm hosszú, kamerával felszerelt drónt találtak a japán miniszterelnök, Sinzó Abe ötemeletes irodájának tetején. A szerkezetet az iroda személyzete fedezte fel.

Az épületet megszállta a rendőrség. Kiderült, hogy a négypropelleres, kamerával felszerelt drón nem tartalmaz robbanóanyagot, viszont enyhe nukleáris sugárzást bocsájt ki.

A szerkezet felbukkanását a közvélemény a kormánynak, vagy magának a miniszterelnöknek szóló, külországi fenyegetésnek vélte. A roppant intenzív nyomozás hírére azonban feladta magát egy japán férfi, a drón gazdája és röptetője.

A fukui megyei Jamamoto Jaszuo az atomerőművek újraindítása elleni tiltakozásul küldte a drónt a miniszterelnöki épület tetejére. A mini-repülőgépre jelképesen ráerősített egy fukusimai homokkal töltött flakont, ennek a nukleáris sugárzását mérhették a hivatalos szervek. Jamamoto tiltakozása nem alaptalan. Fukui megyében működött a japán atomerőművek negyede.

A drónok használata egyre elterjedtebb Japánban, főleg légi felvételek készítésekor. Jelenleg csupán egyetlen korlátozás vonatkozik rájuk, 200 méternél magasabbra nem repülhetnek.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: