You are here

Shotokan edzőtábor Egerben

Mindig örömteli, ha egy harcművész klub új otthonba költözhet, ha saját DOJO-t nyithat, hiszen ez egy lépés az önálló gyakorlás felé. Ezt az örömöt érhette meg Egerben a Sensei Csuhaj László V.DAN mester vezette Shotokan karate Önvédelmi SE, amely lassan végez új edzőterme elkészítésével. Az edzőterem nyitását egy igényes nemzetközi, hétvégi shotokan karate edzőtáborral ünnepelte meg a klub. A klubot a vajdasági, nagybecskereki (Zrenjanin) Banatsky Cvet karate klub vezető nagymestere, Hanshi Kesic Bogdan VIII.DAN látogatta meg, aki a tábort szakmailag vezette. Tanítványa, Sensei Goran Samolovac V.DAN óriási szakértelemmel oktatta a formagyakorlatokat, s értelmezésüket.
Romániából, Resicából is érkeztek vendégek, a Shihan Lipan Zoltán VI.DAN vezette Karate C.S.M. Scolar Resita zömében utánpótláskorú karatésai is lelkesen végezték két napon át a gyakorlatokat. Lipan Zoltán mester is edzést tartott, csakúgy, mint Shihan Gregor László VI.DAN goshinkai karate mester, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője, – ennek a szervezetnek is tagja Csuhaj László mester. A két vendég mester önvédelmi gyakorlataikat nagy lelkesedéssel hajtották végre a karatésok.
Kesic Bogdan nagymester, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a magyar karate élet elindításában és fejlesztésben, változatos, kihonra épülő gyakorlatokat vezényelt első nap, e a kötött kumite is belefért a programba. a második napon a formagyakorlatok oktatása került előtérbe.
Az is természetes, hogy az edzések között különböző egyeztetések és tárgyalások folytak, hiszen a klubvezetők a jövőbeni együttműködés alapjait is megbeszélték. Ha ez a munka ugyanolyan jó és oldott hangulatban folyik majd, mint ez a két napos tábor, akkor van jövője az együttműködésnek. Jól szolgálta a harcművész barátságot a két napos tábor, és köszönet illeti éte a házigazdákat, Csuhaj László mestert és tanítványait!

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: