You are here

Hokkaido (北海道)

A Japán északi részén fekvő Hokkaidó az ország második legnagyobb szigete.

Főbb látnivalói:

 

 


Sapporói hófesztivál (
札幌雪まつり)

 

Az egy hetes fesztivált minden év februárjában rendezik meg. A csodálatos hó- és jégszobrok minden évben több mint 2 millió látogatót vonzanak a városba. A szobrok hatalmasak, egyesek elérik a 25 méteres magasságot. Ezeken az óriás szobrokon kívül több száz kisebb szobor is látható.
A szobrok három helyszínen vannak kiállítva, melyek közül a legnagyobb az Odori parkban található. A parkra gyönyörű kilátás nyílik a sapporói TV-toronyból.


Goryokaku erődítmény Hakodate városában (
五稜)

 

A Goryokaku egy masszív, csillag formájú, nyugati stílusú fellegvár, mely az Edo korszak utolsó éveiben épült, hogy megvédje Hakodate városát a nyugati imperialista erőktől. Később ez a fellegvár lett a helyszíne a sógunátus katonái és az újonnan alakult Meiji kormány serege közt dúló polgárháborúnak. Miután az erőd elveszítette katonai jelentőségét, parkká alakították át az 1910-es években. A várárok körül több mint ezer cseresznyefát ültettek, melyek kora nyáron virágzanak. Az erőd közepén áll az az épület, ahonnan a sógunátus irányította Hokkaidót. A sógunátus elbukásakor lerombolták, de a város rekonstruálta, és 2010 óta látogatható.


Noboribetsu város termálvizes fürdői (
登別温)

 

Noboribetsu Hokkaid leghíresebb fürdővárosa. Az itt található 11 féle termálvíz Japán legjobbjai közé tartozik.


Niseko síparadicsom (
ニセコ スキー場)

 

Niseko ski

Niseko Japán leghíresebb síközpontja. A sírégió központja a Niseko-Annopuri hegy, melynek csúcsánál találkozik a három síterület, Grand Hirafu, Niseko Village és Annopuri.


Hokkaidó történelmi városa – szabadtéri múzeum (
開拓の)

 

A múzeum, mely Sapporó külterületén található, kb. 60 féle háztípust mutat be egész Hokkaidó területéről. 4 részre oszlik: város, halászfalu, farm és hegyi falu. A múzeumtól 10 perces sétára található a Hokkaidó Történelmi Múzeum (開拓記念館), mely Hokkaidó történelmét mutatja be. A múzeumnak nyolc területe van, melyek kronológiai sorrendben mutatják be a Hokkaidó történelmét azoktól az időktől kezdve, hogy kb. 20 ezer évvel ezelőtt először lépett ember a szigetre.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: