You are here

Rövidesen megjelennek a „luxus” kapszulahotelek

Márciusban nyílik meg a japán kapszulahotelek világában luxusnak számító új szálláshely. Nagyobb mozgástér,  elektronika és automatizálás növeli a szállóvendégek kényelmét.

A japánok többsége ingázik. Kisvárosban él, nagyvárosban dolgozik, s esténként hosszú utazás vár rá hazáig. De mi történik akkor, ha a kollégákkal, vagy főleg, ha a főnökkel együtt vacsorázva és poharazva lekési az utolsó vonatját? A hotelek drágák, egy szerény szoba is többe kerül a dolgozó napi kereseténél. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek az olcsó kapszulahotelek.

A kapszulahotelek durva hasonlatok szerint úgy néznek ki, mintha dupla magasságú koporsókat raknának sorban egymás mellé, s ebből több sort emelnénk egymásra is, egészen a plafonig. A szállóvendég egy kis létrán jut fel a „koporsó-szobájába”, amelynek a nyitott végén lehet bemászni.
Belül csak négykézláb lehet közlekedni, de leginkább csak feküdni érdemes. A matrac jóformán minden helyet kitölt, a kényelmet egy mini tv szolgálja. Szállásnak nyomasztó, de olcsó.

Ki hitte volna, hogy a kapszulahotelek világába is betör a luxus? A japán főváros Subuja negyedében márciusban nyílik a The Millennias névre hallgató új szálláshely. Itt a szállóvendégek nagyobb mozgásteret kapnak, amiben egy iPod touch készülékkel irányíthatják mini szobájuk hőmérsékletét, a lámpáik fényerejét és az ágyaik dőlésszögét.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: