You are here

Regionális ITF Taekwon-do edzés Battonyán!

Máté Zoltán VI. Danos Mester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke tartott regionális összevont edzést a Békés és Csongrád megyei kluboknak. Az edzésen 98-an, tehát közel százan vettek részt. A kezdőktől a haladókon át egészen a mester övfokozatig megjelentek a megyei harcművészek a következő klubokból: Hódmezővásárhelyi TKD Klub (Máté Zoltán VI. Dan),Club Dynamic SE Szeged (Gombos Attila IV. Dan), Békéscsabai Lakótelepi SE TKD (Krajcsó István IV. Dan), Kétegyháza TKD Klub (Nagy László IV. Dan), Magyarbánhegyesi Korvin Taekwon-do (Tamás József IV. Dan), Mezőhegyes Platán SE (Mráz Tamás IV. Dan), Algyői Sportkör ITF Taekwon-do (Zsarkó Dániel Péter III. Dan), Spárta Taekwon-do Medgyesegyháza SE (Rusz István III. Dan),Viharsarok Budo SE (Dávid Nóra III. Dan), T.É.T. SE (Máté Tibor II. Dan), Barátság SE Battonya (Rádai Imre II. Dan)

A közös edzésnek több célja is volt. Elsősorban a klubok egymás közötti barátságának erősítése, a Taekwon-do szépségének, filozófiájának demonstrálása és az, hogy az új tanítványok megismerjék a mestereket és azt a tudást, amit ők is elsajátíthatnak, ha alázattal és állhatatossággal edzenek. A délelőtti edzés küzdelmi jellegű volt, célpontra rúgások, küzdelmek és állóképességet javító, kondicionáló gyakorlatok jellemezték. A gyakorlatokat, amelyeket megismerhettünk Zsarkó Dániel Péter III. Danos mester segített elsajátítani, aki a Taekwon-do válogatott oszlopos tagja. A fiatal harcművészek így minimális betekintést nyerhettek egy válogatott edzés gyakorlataiba is.

Az edzést egy közös ebéd követte, ahol a Barátság Sportegyesület megvendégelte a mestereket és edzőket. A pihenés mellett, így jutott idő a kötetlen beszélgetésre.

A délutáni edzést Máté Zoltán VI. Danos mester vezette. Bázis- és formagyakorlatokat gyakoroltak a résztvevők. Minden edzés tanító jellegű volt, így nem csak a gyakorlatok lépéseit tanulhatták meg, hanem azok jelentőségét, a mozdulatok célját is. Mindkét edzés hangulata egyszerre volt meghitt, baráti, és nem utolsósorban szórakoztató. Látványos gyakorlatokat hajtottak végre a magasabb övfokozatúak, amelyeket a szülők és barátok élvezettel néztek. Egy nagyon hasznos nap volt ez mindenki számára. A közös edzések hangulata mindig felemelő, közösen dolgozni és látni a magasabb övfokozatú mestereket, ahogy példát mutatva beállnak a tanítványok közé és a Taekwon-do tanításainak megfelelően rettenthetetlen küzdőszellemmel dolgozzák végig az edzést. A Barátság S.E. köszöni a Mestereknek, hogy eljöttek és jelenlétükkel emelték az esemény színvonalát és köszöni minden tanítványnak a részvételt, bízva a mielőbbi újabb közös edzésben.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: