You are here

Párkeresés DNS-sel

Japánban már DNS-minta alapján is van párkeresés. Hatalmas az érdeklődés, a várólista hónapokra megtelt.

Japánban nagy gond a népességfogyás. Az elhalálozások, a kivándorlás és a csökkenő gyerekszületés miatt röpke két esztendő alatt egymillióval csökkent a lakosság száma (128 millióról 127-re.) Nagy gondot okoz a társadalom elöregedése is, hiszen néhány éven belül olyan nagy számban lesznek a nyugdíjasok, hogy a munkára foghatók nem tudnak róluk gondoskodni és a gazdaságot működtetni.

Japán nem nyitott a bevándorlásra. Csak igen korlátozott számú dolgozót hajlandó befogadni a környező ázsiai országokból, őket is szigorú feltételekkel (mint például a japán nyelvismeret).

Végső megoldást a japán születésszám növekedése jelentene, ám a japán fiatalok körében egyre kevesebb a házasság. A mai fiatalok önmagukba fordulók, nem tudnak kapcsolatokat kialakítani.

A gordiuszi csomó megoldására jelent meg egy hatékony párkereső módszer, amely a DNS-minták összevetésével ad javaslatot az életre szóló társat keresőknek. Az ügynökség nyálmintákból nyert adatokból dolgozik, és elsősorban nem a hasonlóságokat, sokkal inkább a különbségeket keresi.

A módszer iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy több hónapos várólisták alakultak ki.

 

H-guchi
Inter JApán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: