You are here

Önvédelem oktatás Nagyszalontán az árvaházban

Már évek óta támogatja a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola kollektívája a Böjte Csaba Atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai árvaházi otthonát. Ez adományok, meghívások, és ami talán a legfontosabb, a személyes találkozások, látogatások,foglalkozások megtartása formájában nyilvánul meg.
A Szeleczki Erzsébet igazgatónő vezette iskoláról tudni kell, hogy sport terén Magyarország egyik legeredményesebb általános iskolája, amely számos kiváló sportembert nevelt, indított el az eredményes sportpályafutás terén. Két éve tanóra keretben iskolai önvédelmi és harcművészeti oktatás is folyik a „C” és „D” osztályokban, kihasználva azt, hogy az iskola tanára Shihan Gregor László VI.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője.
Így nem csoda, hogy az idei szalontai árvaházi programjában a harcművészet is fontos szerepet kapott. A két edzésen, amit Gregor László tartott nem csak a technikákkal és az önvédelmi fogásokkal ismerkedhettek meg a gyerekek, hanem a harcművészet, a BUDO elméleti alapjaival is. A résztvevők közül többen évek óta részt vettek foglalkozásokon, és ami örömteli, hogy nagyon keveset felejtettek.
Az idei edzéseken egy régi adósság is törlesztésre került. Elkezdődött az eséstechnika alapjainak oktatása, ami nem csak a harcművészet szempontjából fontos, hanem a mindennapi élet terén is kívánatos. Elsajátításával az esésekből adódó balesetek nagy részét is meg lehet előzni. A mostani nyári napba a két kezes tompító esés megtanulása fért be, természetesen fűbe. Mint minden évben, most is a szabad téren folyt az edzés, ami amúgy is illeszkedik a goshin-ryu karate profiljába. Az elsajátított eséseket a Seres János Tanár Úr vezette futball mérkőzésen már hasznosíthatták a kis nebulók. Az egész napot a jó hangulat jellemezte, akik mind a két edzést végigedzették, emléklapot kaptak. Cserébe olyan szeretetet adtak a foglalkozás vezetőinek, hogy a búcsúzáskor törvényszerűen hangzott el ez a mondat: „Jövőre, Ugyanitt!!!”

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: