You are here

Nevetséges törvények, amik csak Észak-Koreában léteznek (Legjobb) 📺

Mi, emberek nagyban eltérünk egymástól, de mégis van itt valami, amiben nagyon hasonlítunk, mégpedig az, hogy imádunk új dolgokat felfedezni és általában ezeknek az új tapasztalat, vagy élményszerzéseknek semmi, semmi sem szabhat határt.
Sajnos nem minden ember élheti kénye-kedve szerint a mindennapjait és ezeknek az embereknek rengeteg érdekes dolog marad ki az életéből, ami azoknak a jogszabályoknak köszönhető, amit ezeknek a szerencsétlen embereknek követniük kell.
Az Észak-Koreában élő embereknek az életét nagymértékben megkeserítik ezek a furcsa törvények, amik néhány esetben a személyi jogsértés határát súrolják. Az előre megszabott hajstílusoktól kezdve, az öltözködési előírásokon keresztül lesz itt ma minden, szóval ne menjetek sehova, ugyanis a mai videóban elhoztam nektek a legfurcsább törvényeket, amik csak Észak-Koreában léteznek.

Tiltott internethasználat
Talán te is hallottál már arról, hogy az Észak-Koreában élő emberek számára az internethasználat teljes mértékben tiltva van. Ebben az országban az internethez csak azok az emberek férhetnek hozzá, akiknek különleges engedélyük van erre, amit az országban egyetlen ember állíthat ki személyesen, ami nem más, mint az ország nagy vezére Kim Dzsong Un.

Az előírt hajstílusok
Az észak-koreai nők egy hajvágás során egészen pontosan 18 előre megszabott hajstílusból választhatnak. A férfiak sajnos rosszabbul jártak, mivel nekik csak 10 különféle fazon engedélyezett. Természetesen ezek a fazonok egytől egyig nevetségesen néznek ki, ami talán annak az eredménye, hogy ezek egyáltalán nem hasonlíthatnak a mai modern frizurákra.

Előírt vallás
Az Észak-Koreában élő emberek egy olyan diktátor irányítása alatt élnek, aki még azt is megszabja a népnek, hogy milyen vallást követhetnek.
Az ország 65% atestia, míg 33% más vallásokban hisz és Észak-Korea lakosságának összesen a 2% keresztény.
Ha egy itt élő embert azon kapnak, hogy az egy bibliát tart a lakásán, vagy hord magával az utcán, akkor sajnos ez az ember is hosszas börtönbüntetésre számíthat.

A nemzetközi hívások
Az internetes törvényhez hasonlóan az észak-koreai emberek nem kezdeményezhetnek az országon kívülre történő telefonhívásokat különleges engedély nélkül.
Ezeket az engedélyeket általában csak politikusok, vagy az ország befolyásosabb emberei kaphatják meg.

Nincs farmernadrág
Talán az első dolog, ami egy embernek az eszébe jut a farmernadrágok eredetét illetően az az, hogy ezek az Egyesült Államokba láttak napvilágot. Nos, Észak-Koreában minden, ami a nyugati kultúrára emlékeztet, tiltva van, ezekbe beleértve a farmernadrágokat is.

Van itt valami, ami mégis engedélyezett…
A farmerok viselése, vagy az interneten való szörfözés lehet, hogy hosszas börtönt eredményezhet az itt élő emberek számára, de van itt valami, amit meglepő módon egyetlen törvény sem tilt az észak koreai lakosok számára.

Senki sem mehet el
Ha bármely itt élő ember megpróbálja engedély nélkül elhagyni az országot, akkor ezt az embert sok éves börtönre el lehet ítélni, ráadásul abban az esetben, ha ez az illető ellenállna a határőröknek, akkor azt egy szempillantás alatt fejbe is lőhetik.
Az egyetlen ember, aki elhagyhatja az országot az nem más, mint Kim Dzsong Un, a családja és a csapatához tartozó személyek.

Szavaznod kell
Az észak-koreai szavazások teljes mértékben eltérnek a világ bármely más országában történ szavazási szokásoktól.
A legelső szabály az az, hogy minden itt élő embernek kötelező módon meg kell jelennie, hogy leadja a szavazatát.

3 generációs büntetés
Az eddig elhangzó törvények megszegéséért sok-sok év börtön jár, de sajnos itt nem elég az, ha a törvényt megszegő illető szenved egy életen át, emiatt a családjába tartozó embereket is megbélyegezik a bűntett elkövetését követő 3 generáción keresztül.

A hirdetések
Ha ebben az országban élnél, akkor nem csak te lennél az egyetlen, akinek tilos lenne bármiféle hirdetést elhelyeznie az utcán, vagy bárhol máshol. Észak-Koreában még a legnagyobb cégek sem hirdethetnek.

A kormány dönt a lakhelyedről
Nagy az esélye annak, ha ezt a videót nézed, akkor egy olyan országban élsz, ahol szabadon dönthetsz arról, hogy melyik városban szeretnéd leélni az életedet. Ha ez mégsem így van, akkor valószínűleg ezt a videót most Észak-Koreából nézed és jobb, ha tudod, hogy ez akár az életedbe is kerülhet, maximum nem foglalkozol ezzel, mert annyira betéptél.

A televízió
A zenékhez hasonlóan Észak-Koreában a tévézés sem szabadon választott tevékenység.
Az országban összesen 3 csatorna létezik, amit a nap minden percében folyamatosan nyomon követ a kormány és előre megszabják azt, hogy milyen műsorokat adhatnak ezek a csatornák.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: