You are here

Nem vesznek több delfint a japán állatkertek Taiji-ból

Remélhetően véget ér Taiji város delfin-mészárló tradíciója, ha az állatkertek és akváriumok nem veszik meg az életben hagyott állatokat.

A japán állatkertek és akváriumok úgy döntöttek, hogy nem vásárolnak többé a Taidzsi (Taiji) város véres vadászatain befogott delfinekből. Ezeken a vadászatokon egy öbölbe terelik és kegyetlenül lemészárolják az állatok többségét. A legszebb delfineket azonban élve eladják különböző állatkerteknek és akváriumoknak.

Az Állatkerti Világszervezet (WAZA) felfüggesztette a japán állatkerteket és akváriumokat tömörítő szervezet, a JAZA tagságát, mert ezekből a delfinekből vásároltak. A JAZA azonban továbbra is tag szere maradni, ezért Arai Kazutoshi, a szervezet elnöke levélben értesítette a világszervezetet, hogy tagjaiknak megtiltották a taiji vadászatban befogott delfinek vásárlását.

Taidzsi város lakói és szóvivői azzal védekeznek, hogy számukra a delfinvadászat tradíció, csakúgy, mint a delfinhús fogyasztása. Szakértők viszont rámutattak, hogy a delfinhúsra nincs kereslet, így a delfinvadászat csak a drágán eladott élő állatok miatt gazdaságos.

Tanaka
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: