You are here

Nagoya (名古屋)

Nagoya Japán negyedik legnépesebb városa, Aichi megye székhelye. A város az Edo korszak alatt az Owari család – a kormányzó Tokugawa család három ágának egyike – kastélyvárosa volt. Nagoya mellett található a Toyota cég székhelye.

Tokugawa Művészeti Múzeum (徳川美術)

 

Az Edo korszakban Nagoya volt az Owari család székhelye. A család nagy vagyont halmozott fel. A múzeum az Owari család korábbi rezidenciájának helyén épült, és a család sok kincse megtalálható benne, például szamurájpáncél és szamurájkard, teaedények, no színházi maszkok és jelmezek, versek, tekercsek és térképek. A múzeum mellett található a Tokugawa-en, egy japán kert egy nagy tóval a közepén.


Nagoya Kastély (
名古屋)

 

A kastély az Edo korszak elején épült, mint az Owari család székhelye, s az ország egyik legnagyobb kastélya volt. Az épületek nagy részét az 1945-ös légibombázés lerombolta, beleértve az öregtornyot is. A mostani rekonstrukció 1959-ben készült. Az öregtorony körül van egy külső és egy belső várárok, továbbá masszív falak tornyokkal.


Toyota Kaikan Múzeum  
(トヨタ会館)

 

Japán vezető autómárkájának, a Toyotának Nagoya mellett van a központja. A központ mellett van a Toyota Kaikan Múzeum, ahol a cég a legújabb modelleket állítja ki és bemutatja a legújabb technológiákat. Az autókedvelők ellátogathatnak a Toyota Autó Múzeumba, ahol az 1800-as évek végétől az 1960-as éveking gyártott japán, európai és amerikai modellek vannak kiállítva.


SCMaglev és Vasút Park
 (リニア・鉄道館)

 

Az SCMaglev és Vasút Park a Központ Japán Vasutak vasúti múzeuma. Számos jelenleg is használatban lévő modell van kiállítva, például shinkansen és maglev vonat is. Ezen kívül 39 használaton kívüli modellt lehet megtekinteni. Ezek többségébe be is lehet szállni, sőt alulról is meg lehet tekinteni. Szimulátorokat is ki lehet próbálni, ahol megtapasztalhatjuk, hogy milyen például egy shinkansent vezetni


Korankei (
香嵐)

 

A Korankei egy Nagoya melletti völgy, ami arról híres, hogy a Chubu régión belül itt a legszebbek az őszi színek. A legmegkapóbb színeket a Tomoe folyó menti útvonalon lehet élvezni, ahol az őszi színekben pompázó juharfák szinte alagutat képeznek. A Taigetsukyo híd a kert szimbóluma.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: