You are here

Nagano (長野市)

Nagano város Nagano megye székhelye. A város leginkább a Zenkoji templomról híres, és arról, hogy itt rendezték meg az 1998-s téli olimpiai játékokat.

Főbb látnivalói:

Jigokudani yaen koen Hómajom park (地獄谷野猿公)

 

A Jigokudani Yaen-Koen (地獄谷野猿公苑) a Yokoyu folyó völgyében található, és az év egyharmadában hó fedi. Az itt található szabadtéri termálvizekben fürdőző majmokról híres.


Shibu termálvizes fürdőhely (
信州渋温泉)

 

A Shibu híres fürdőhely a nagano megyei Yamanouchi városban, mely 1300 éves történelemmel rendelkezik. A városban kilence termálvizes fürdő található, mindegyik különböző forrásokból. A helyiek úgy tartják, hogy aki mindegyiket meglátogatja, megszabadul a gonosztól és jó szerencsében lesz része.


Shiga kogen síparadicsom(
志賀高)

 

66 sílifttel és 21 sípályával a Shiga kogen Japán legnagyobb síparadicsoma.

Matsumoto várkastély(松本)

 

A Matsumoto kastély (松本城) Japán egyik leghíresebb kastélya. A kastély egy „hirajiro”, ami azt jelenti, hogy nem dombra vagy hegyre épült, hanem sík területre. A matsumotói várkastély Japánban Nemzeti Történelmi Helyszínnek van besorolva, öt építménye pedig, az öregtorony és az Inui, Watari, Tatsumi és Tsukimi tornyok a Nemzeti Kincsek közé tartoznak. Az öregtorony belső szerkezete nagyrészt eredeti állapotban maradt fent. Második emeletén középkori fegyver- és páncélkiállítás tekinthető meg. Minden évben a várban rendezik meg a Taiko dobfesztivált, a Takigi noh (hagyományos japán dráma) fesztivált, ősszel pedig a Holdnéző Estet.


Zenkoji templom (
善光)

 

A Zenkoji egy buddhista templom, melyet a 7. században építettek. Itt őrzik Japán első buddhista szobrát, az Ikkó-Szanzont mely 552-ben érkezett Koreából. A szobor története fordulatos, sokszor állt viták és viszályok középpontjában, elveszett, majd visszaszerezték, és végül ismét a régi helyére került. A szent ereklyét senki sem láthatja, még a császár sem, de másolatát hétévente közszemlére teszik. (A következő esemény 2017. április.)

A gyakori tűzvészek következtében 11 alkalommal égett porig, de minden alkalommal újjáépült az ország különböző részein élő hívek adományaiból.

Az egyik Tokugawa sógun rendelte el az épület átköltöztetését a jelenlegi, biztonságosabb telekre.

A mai épület 1707-ben épült, értékes nemzeti műemlék

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: