You are here

Másokat is magával vinne a holdkörüli útra a japán milliárdos

Az első hold körüli magánutazó 6-8 művészt is magával vinne a célból, hogy azok a látványtól inspirálja újszerű műveket alkossanak.

Mezava Juszaku japán milliárdos lesz a SpaceX 2023-ra tervezett Hold-körüli utazásának első magán ügyfele. A 42 éves japán milliárdos a még fejlesztés alatt álló Big Falcon Rocket nevű rakétával tesz majd egy fordulót a Hold körül, és 200 kilométerre közelítené meg a felszínét.

“Ez életem álma. Gyerekkoromtól fogva szerettem a Holdat” – mondta a Zozo internetes divatcég vezetője. Mezava egykor egy punkzenekar dobosa volt, és most bejelentette, nem egyedül lenne a várhatóan egy hetes repülésen, hanem hat-nyolc művészt is vinne magával, hogy a Föld és a Hold látványától ihletet kapjanak egy új alkotáshoz.

Elon Musk nem árulta el, hogy mennyibe kerül az út, csak annyit mondott, Mezava rengeteget fizet, és a pénzt a BRF fejlesztésére fordítják. Szerinte Mezava bátorságot, eltökéltséget és kalandvágyat mutatott, amikor önként jelentkezett.

Eddig 24 ember járt a Holdnál, az utolsó misszió az 1972-es NASA-küldetés, az Apollo-17-es volt. A SpaceX tavaly bejelentette, hogy 2018-ban két utast visz Hold-körüli utazásra a Falcon Heavy rakétával, erre azonban nem került sor.

/MTI nyomán/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: