You are here

Magyar ezüstérem a japán utcaszínház fesztiválon 📺

  Ezüstérmet nyert Fehér Ádám és Kassai Benjámin kínairúd számával a Daidogei World Cup elnevezésű Japán utcafesztiválon, amelyet a napokban rendeztek meg Shizuokában.

 A januárban rendezett XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, majd a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is különdíjat nyert párost a budapesti seregszemle után keresték meg japán szervezők, hogy meghívják őket a novemberi seregszemlére – nyilatkozta Fehér Ádám.
A shizuokai programban az artisták mellett más művészeti ágak képviselői is bemutatkoztak a közönségnek. “Hét és harminc perc közötti előadásokkal lehetett indulni, így volt, aki nemcsak egy számot, hanem komplett műsort mutatott be” – fűzte hozzá az ifjú tehetség.


Fehér Ádám elmondta, hogy a produkciók fölött egy 30 fős, civilekből álló zsűri ítélkezett, amely elsősorban nem a technikai teljesítményt, sokkal inkább a látványos, közönségnek tetsző előadásmódot értékelte.
A fiatalok másodikak lettek a mintegy tizenöt, Európából és Amerikából induló produkció közül. A seregszemlén a japán előadók külön csoportban indultak, őket külön zsűri értékelte.
“Nagyon jó élmény volt ez a fesztivál, a japán emberek nagyon udvariasak és kedvesek. Reméljük, hogy legközelebb is meghívnak majd minket a Daidogei-re” – mondta Fehér Ádám.
Az artisták öt méter magas, gumival bevont és négy oldalról kifeszített kínai rúdon mutatják be erő- és akrobatamutatványaikat. Fehér Ádám és Kassai Benjámin a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolába jártak, ott ismerkedtek meg és évek óta közösen lépnek fel.
A Daidogei név japánul utcaszínházat jelent. Ázsia egyik legismertebb előadóművészeti fesztiválját 1992 óta minden évben november elején rendezik meg a majdnem négy millió lakosú Shizuokában, ahol eddig 90 csoport lépett fel 1,5 millió néző előtt.

MTI nyomán

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: