You are here

Libanonba szökött Ghosnt, a Nissan bukott vezére

Libanonban tartózkodik Carlos Ghosn, a Nissan, Renault és Mitsubishi sikkasztással vádolt volt elnök-vezérigazgatója, aki Japánban várta házi őrizetben a perét .

Japán legjobban fizetett cégvezetője a Nissan, a Renault és a Mitsubishi részvételével létrehozott autóipari szövetség, egyúttal mindhárom autógyártó első embere is volt, míg Tokióban tavaly november 19-én őrizetbe nem vették, és előzetes letartóztatásba nem helyezték pénzügyi vétségek miatt.


Carlos Ghosnt, aki megmentette a Nissant az összeomlástól

Több mint három hónap múlva, március 6-án szigorú korlátozások mellett óvadék ellenében feltételesen szabadlábra helyezték, de alig egy hónapra rá, újabb vádakkal ismét letartóztatták. Azóta házi őrizetben volt.

Képtalálat a következőre: „carlos ghosnt”
A fongvatartás és a jogi eljárások megviselték a volt Nissan-vezért

Az üzletember Bejrútba érkezéséről beszámoló al-Dzsumhuríja libanoni napilap szerint Ghosn Törökországból érkezett repülővel.

Japánnak Libanon együttműködésére van szüksége Ghosn kiadatásához – közölte egy nevének elhallgatását kérő japán külügyi vezető a Kyodo japán hírügynökséggel. Libanon és Japán között ugyanis nincs érvényben kiadatási egyezmény.

 

MTI nyomán
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: