You are here

Legalább hét férfit tehetett el láb alól a japán „fekete özvegy”

Kaheki Csiszakó, a “fekete özvegy”

Negyedik férjének ciánmérgezéses halála irányította a figyelmet a 67 éves, gazdag özvegyasszonyra. Most börtönben várja a vádemelést.

Kaheki Csiszakó mellől hullottak a férfiak. Azok, akik bíztak benne, akikkel egybekötötte az életét. Tizenkilenc év alatt legalább heten haltak meg váratlanul, gyanús körülmények között. Valamennyien jómódúak, vagy gazdagok voltak. A „fekete özvegy” letartóztatásáig 800 millió Yen (mintegy 1,7 milliárd forint) vagyont gyűjtött össze. A jól jövedelmező házasság-sorozatnak negyedik férje halála vetett véget.

Leleplezése 2013 decemberében kezdődött, amikor otthonában halva találták férjét, a 75 éves Kaheki Iszaot. Természetes halálnak látszott, ám helyszíneléskor egy éles eszű nyomozónak feltűnt, hogy a férfi röviddel a házassága után hunyt el. Nagyító alá vette az örökös, az új feleség előéletét, és megdöbbenésére egy horror-történetet állíthatott össze belőle.

A most 67 esztendős „fekete özvegy” 1994-ben kezdte az üzletszerű házasságkötést. Ekkor hunyt el első férje, egy kishivatal tulajdonosa. Mindössze 54 évesen, ami Japánban ritkaság, mert a férfiak átlagéletkora 80 év. Az asszony tíz évvel később hozzáment egy kis gyógyszercég elnökéhez. Második férjével két év múlva, 67 éves korában végzett a halál. Az immár gazdag özvegy hamar vigasztalásra talált harmadik férjénél, egy földtulajdonosnál, aki 75 évesen, mindössze két évvel élte túl elődjét. Ezt követően felgyorsultak az események. A férj halála után két hónappal meghalt a nő szeretője, egy hetvenes éveiben járó butiktulajdonos, négy évvel később, 2012-ben pedig halálos motorbalesetet szenvedett a vőlegénye. Utóbbinak a kórboncnok ciánkálit talált a vérében, amit nem tudtak mivel magyarázni. 2013 szeptemberében az asszony étteremben vacsorázott 75 éves élettársával. A férfi hirtelen rosszul lett, és rövidesen meghalt. Az immár hat férfit „gyászoló” háromszoros özvegy egy hónap múlva a feleségül ment a szintén gazdag Kaheki Iszaohoz. Negyedik férje két hónappal élte túl a frigyet. A kórházi boncolás ciánnyomokat talált a szervezetében. Ekkor keveredett gyanúba az özvegy, akit a rendőrség letartóztatott. Feltételezés szerint a férjének kapszulákba töltve, orvosságként adta be a ciánt. Bizonyítást nyert, hogy csak a halál beállta után ötven perccel hívta ki a mentőket.

Japánban az idős embereknek általában saját otthonuk és megtakarított pénzük van. A „fekete özvegy” minden kapcsolatteremtés előtt alaposan „lekáderezte” áldozatait. Csakis tehetősekre, gazdagokra esett a választása, akik egyedül éltek és rettegtek a magánytól. A gyanútlan áldozatok heteken belül a temetőben kötöttek ki azután, hogy az öröklődés eldőlt az asszony javára.

Nakano
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: