You are here

Laza nyári öltözet a hivatalokban

Laza nyári öltözet a hivatalokban
A Környezetvédelmi Minisztérium bevált gyakorlata szerint nyaranta meghirdették a „Cool Biz” kampányt, a kánikulában ajánlatos öltözködési formára. A japán irodai dolgozók „egyenruhája” szigorúan sötét öltöny, fehér ing és nyakkendő, ami bizonyos tartást kölcsönöz a dolgozóknak és a vezetőknek. A minisztérium kampányai azt célozták, hegy legalább a legnagyobb nyári melegben levehessék a zakót és a nyakkendőt.
 
 
 

A japán atomerőművek leállítása miatt az ország áramtermelése egyharmadára esett vissza. Félő, hogy a nyári 40 fokos melegben 90 százalékos páratartalom mellett az ország áramellátása a klímaberendezések miatt összeomlik. A jelenlegi kényszer-egyensúly is csak a lakosság példás áramtakarékosságával tartható fenn, ám nyáron enné is nagyobb takarékosságra lesz szükség.
A Környezetvédelmi Minisztérium ezért erre a nyári idényre a „Super Cool Biz” kampányt hirdette meg, amelyben azt javasolja, hogy az irodai dolgozók pólót, farmert és sportcipőt viseljenek.

A nyaranta öltönyben, nyakkendőben puhára főtt közalkalmazottak bizonyára örömmel fogadják a szellősebb viselet bevezetését.

/Japan Today nyomán/

Inter Japán Magazin
 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/energia-takarekossag-koran-kezdessel/
http://interjapanmagazin.com/kan-naoto-az-atomtervet-feladjuk/
http://interjapanmagazin.com/nyari-aramvalsag-japanban/
http://interjapanmagazin.com/benezett-a-vasutas-a-szoknya-ala/

 

 

 

 

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: