You are here

Látogatás a Császári Keleti Parkban

Tokió egyik legszebb látványossága a császári park, amely épületeiben Tokugawa sógunnak és a Meidzsi császárnak is otthont adott.

A Császári Keleti Park ((皇居東御苑 Kokyo Higashi Gyoen) a maga 210.000 négyzetkilométer területével Tokió belvárosának Chiyoda kerületében áll. Sokáig zárt és titokzatos volt, 1968-ban nyílt meg a látogatók előtt.
A régi Edo-kori vár első (honmaru) és második (ninomaru) belső védelmi vonalán fekszik. A régi főépületek egyikse sem áll már, de megmaradtak a várárkok, falak bejárati kapui és számos őrzőház.

Az Edo vár a magyar televízióban is vetített Sógun című sorozatban szereplő Tokugawa shógunnak volt a lakhelye. A japán történelemben örök hírnevet szerzett katonai vezető 1603-tól 1867-ig őrizte posztját.

Ugyancsak ebben a várban élt a Meiji császár 1868-tól 1888-ig, amíg átköltözött az újonnan épített Császári Palotába.

A park területén számos létesitmény található: a Tókagakudó zeneterem, a Császári Udvar Ceremónia Bizottságának zenei részlege, a Császári Udvar levéltára- és sirkert részlege, a császári őrség létesitményei (például a Saineikan dójó) és a Császári Gyűjtemények Múzeuma.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: