You are here

Közelgő esküvő a császári családban

Egybekel Noriko hercegnő és az Izumi-taisa szentély papja. Az esküvőre ősszel kerül sor.

Férjhez megy Akihito császár unokaöccsének leánya, Noriko hercegnő. A fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt, magyarkedvelő Takamado herceg 25 esztendős leányát az egyik legjelentősebb szentély, az Izumi-isa papja, a 40 éves Kanimaro Szenge veszi feleségül.

Az eljegyzési ceremóniában a jegyespár kölcsönösen megajándékozták egymást. Kanimaro többek között szakét és selymet küldött a hercegi család tokiói rezidenciájára. A hercegnő e selyemből készült ruhát fogja viselni az esküvőjükön. Noriko hercegnő ugyancsak szakét és gyapjúanyagot küldött leendő férje izumói otthonába. A férfi ebből az anyagból készítteti esküvői szmokingját. A pár még csak egyszer találkozott, ez év június 17-én, a császár másik unokaöccse, Kacura herceg temetésén. Az esküvőig telefonon és e-mailen egyeztetik a részleteket.

Az esküvőre ősszel kerül sor, Simanoe megyében álló Izumo-taisa szentélyben. Férhezmenetele után a hercegnő kikerül a császári udvarból, elveszíti főnemesi rangját. Hasonló házasságra 2005-ben került sor, amikor Akihito császár és Micsiko császárné egyetlen leánya, Szajako hercegnő férjhez ment egy tokiói kormányhivatalnokhoz.

Kobayahi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: