You are here

Kórházi dolgozó okozhatta 48 beteg halálát szándékos megmérgezéssel

hospital

 

A rendőrség mindinkább arra gyanakszik, hogy a yokohamai Oguchi kórházban történt két szándékos mérgezés felelőse gyógyszerészeti tapasztalattal rendelkező kórházi dolgozó.

Júliusban a yokohamai Oguchi kórházban szándékos mérgezésben elhunyt két beteg. Azóta további 46-an haltak meg, ugyancsak a negyedik emeleten. Akadt nap, amelyen 4-5 beteg is elhalálozott. Ez pedig igen magas szám a mozgásszervi betegségekre és az idősek rehabilitációjára specializálódott, mindössze 85 ággyal rendelkező kórházban. Egy alkalmazott szerint az intézmény jellegéből eredően nagy az elhalálozási arány, de az már a dolgozóknak is feltűnt, hogy július óta szinte hullanak a betegek.

A kórház először szeptember 20-án értesítette a rendőrséget arról, hogy az intravénás csepegtetőkkel szándékos mérgezés történhetett. A bűnüldöző szervek megállapították, hogy két 88 éves férfi megmérgezésben hunyt el. A negyedik emeleti nővérszobában ötven intravénás csepegtető tasak gumitömítése közül tízen injekciós tű nyomait találták. Mivel a nővérszobába idegen nem juthat be, a bűnüldöző szervek a kórház dolgozói között keresik a gyilkosságsorozat tettesét. A rendőrség feltevése szerint a válogatás nélkül ölő gyilkos pszihopata eutanázia hívő lehet.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: