You are here

Kína elleni védekezésre készül Japán

Morimoto Szatosi japán védelmi miniszter szerint a japán kormány mielőbb felül kívánja vizsgálni az amerikai-japán védelmi együttműködést, hogy felkészülhessen délnyugati szigeteinek védelmére Kínával szemben.

Kína egyre növekvő tengeri hadereje, és a tenger térségében való egyre agresszívabb fellépése aggodalommal tölti el Japánt, és arra készteti, hogy felkészüljön saját védelemre. A térségben minden bizonnyal az amerikai-japán védelmi együttműködés ami – legalábbis egyelőre – megtorpantja Kínát egy határozottabb és nyílt Japán elleni fellépésre. Nem kíván összeütközésbe kerülni az Okinaván állomásozó amerikai haderőkkel, s ezzel magára uszítani a világ legerősebb hadseregét. Japán érdeke a közös szerződés mielőbbi felülvizsgálata, hogy tudhassa, egy nyílt támadás esetén mennyiben számíthat az amerikai segítségre.

A két ország közötti konfliktust Kína bejelentése robbantotta ki, mely szerint igényt tart a japán tengeri határokon belüli, tehát japán fennhatóság alá tartozó Szenkaku szigetekre.
Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:

http://interjapanmagazin.com/szigetvita-kinai-partraszallas-tuntetes/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: