You are here

Kim Dzsong Un három napig Pekingben tárgyalt

A kínai állami média is megerősítette, hogy Kim Dzsong Un három napra Pekingbe utazott. Az észak-koreai diktátor tárgyalt Hszi Csin-ping kínai államfővel, és megerősítette, hogy kész tárgyalni Donald Trumppal. “A Koreai-félsziget atommentesítésének problémája megoldható, ha Dél-Korea és az Egyesült Államok jó szándékkal reagál az erőfeszítéseinkre, és megteremti a béke és a stabilitás légkörét” – mondta Kim Dzsong Un. “Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il végakaratával összhangban tevékeny erőfeszítéseket fogunk tenni a Koreai-félsziget atommentesítésére. Ez az álláspont nem változhat.”

Kim első külföldi útjáról már az elmúlt napokban lehetett hallani. Pekingbe ugyanis befutott egy olyan különvonat, amilyennel Kim apja, Kim Dzsong Il utazott a kínai fővárosba 2011-ben.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője azt mondta, hogy a kínai kormány tájékoztatta a Fehér Házat Kim Dzsong Un pekingi látogatásáról. A japán kormányfő azt mondta, Tokió “részletes beszámolót” kér Pekingtől a megbeszélésről. Abe Sindzo szerint most olyan helyzet alakult ki, amelyben az észak-koreai fél keresi a párbeszéd lehetőségét. Phenjannak teljes mértékben fel kell adnia nukleáris és rakétaprogramját.

/Forrás: MTI/EPA/KCNA/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: