You are here

Kifogy a készlet, Japánban bevezetik a 12 számjegyű telefonszámot

Az 5G-s hálózatok elterjedéséhez nemcsak megfelelő háttértechnika szükséges, az azokon kommunikáló mobilok is kellenek hozzá.

Japán viszonylag előrehaladott fázisban tart mindkét téren, miközben egy furcsa kényelmetlenséget is orvosolni próbálnak: kezdenek kifogyni a 11 számjegyű telefonszámokból, a “készlet” ugyanis véges, csupán 2022-ig tart ki – írta a Japan Times.

Japánban nem először fordul elő, hogy az addig használt telefonszám-készlet kimerült, és egy számjeggyel meg kell emelni a telefonszámokat. Az eltűnt, vagy megváltozott számok okozta kellemetlenség évekig, évtizedig is eltart, de a változtatás szükséges, egy 127 millió lakosú országban működnie kell a telefonoknak.

A japán Belügy- és Kommunikációs Minisztérium terve szerint az elkövetkező években a mobilszámok 14 számjegyűre növelésével oldanák meg a már néhány éve számon tartott problémát. Az illetékesek szerint az így létrehozható 10 milliárd új telefonszám sokáig elegendő lehet.

A minisztériumi tervét a három legnagyobb japán telefon-szolgáltató, a KDDI, az NTT Docomo és a SoftBank elfogadta, és az új számok 2021 vége előtt használatba kerülnek.

Az új telefonszámok más előhívóval, a 020-al kezdődnek, míg a jelenlegi, a csak 11 számjegyből állók 070, 080, illetve 090-el. A minisztérium szerint idén március végéig az új számokból már több mint 30 milliót regisztráltak

a szolgáltatók.

 

Nakano
Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: