You are here

Kazuki és Chisa: Hőség Japánban

Kazuki arcán szélsebes gyorsasággal folytak végig az izzadtságcseppek. Fején kendőt viselt, amely eltakartat éjfekete haját. Molnár úr lassan ballagott mellette. Ő még annyira se bírta elviselni a Tokióra nehezedő hőséget, mint japán barátja. Ő is kendőt kötött a fejére. Mindketten egy üres vizes üveget lóbáltak a kezükben.

–Csak a metróig jussunk el!–nyögte elcserepesedett szájjal Molnár úr.

Kazuki nem szólt semmit. Ő tudta, ha fel is szállnak egy légkondicionált járműre, csak addig érzik jól magukat, amíg utaznak. Amikor újra kiérnek az útra, megcsapja őket a meleg és rosszabb lesz, mint előtte. A metró bejáratánál önkéntesek osztogattak vizet. Hálás szívvel fogadták el tőlük.

Molnár úr mellett egy idősebb japán nő hirtelen összeesett. Molnár úr éppen el tudta kapni, hogy ne verje be a fejét esés közben az aszfaltba.

Kazuki odalépett a nő mellé.

–Elájult.

Szakszerű mozdulatokkal stabil oldalfekvésbe tette, miközben az egyik önkéntes hívta a mentőket.

A fehér mentőautónak utat nyitottak a tokiói dugóban araszoló autók, de így is nagyon lassan tudott haladni, annyi járműnek kellett félreállnia előle. A mentőorvos megvizsgálta a hölgyet, aki hamarosan magához is tért.

–Kiszáradt a hölgy. Adtak neki inni?–kérdezte.

Az egyik önkéntes vízosztó gyorsan átnyújtott egy vizesüveget az orvosnak, aki megitatta a nőt. A hölgyet elszállították a kórházba, Kazuki és Molnár úr folytatták az útjukat.

–Még szerencse, hogy nem az otthonában lett rosszul! Ha magányosan él, nem biztos, hogy tudtunk volna rajta segíteni!–jegyezte meg Molnár úr.

–Az idősek takarékoskodni akarnak, ezért otthon nem kapcsolják be a légkondicionáló berendezést. Sokat visznek ilyenkor közülük kórházba. Feltéve, ha időben odaérnek értük. Az idejét se tudom, mikor volt utoljára ilyen hőség Japánban!

Kazuki belépett a lakásukba, levette az ajtóban a cipőjét és leült a szobában az ágyon alvó Chisa és az ikrek mellé. Élvezte, ahogy a klímaberendezés hűvös fuvallata átjárja a testét. A szomszédban, Minori lakásában Molnár úr is az ágyon ült és élvezte a hideg levegőt, miközben Minori átnyújtott neki egy jó hideg Asahi sört.

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: