You are here

Karate: Verseny a víz felett

Új profilját ismerhették meg az érdeklődők a Szarvasi Vízi Színháznak. A „Vers a víz felett” és a” Bál a víz felett” rendezvények után, ezúttal egy karate versenynek adott otthont a színház. A verseny szervezője a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület volt, a versenyzők pedig az ország számos részéből érkeztek. Az esemény színvonalát emelte, hogy a magyar karate válogatott tagjai is tatamira léptek. A program gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott az egyesület vezetésében – hiszen mint bebizonyosodott a színház kiválóan alkalmas egy ilyen verseny lebonyolítására – majd az elképzeléseket tett is követte így egy eredményes pályázat (NEA) valamint a támogatók segítségével megvalósulhatott az elképzelés.
A szervezőket az időjárás is segítette, hiszen a csapadékos hétköznapok után igazi nyári forráság várta a versenyzőket és a nézőket. A versenyt Lovász György mester nyitotta meg az egyesület nevében, majd Babák Mihály Szarvas Város polgármestere köszöntötte a csapatokat. A program formagyakorlat versenyszámokkal indult női és férfi kategóriákban.
Az eredményhirdetést követően a korábban sikeres vizsgát tett szarvasi karatékák vehették át dan diplomájukat, melyek egyenesen Japánból érkeztek meg. Tímár Attila és Portik Roland 3. danos diplomát vehetett át, míg a nyár folyamán eredményes vizsgát tett 2. dan fokozatra Lizon János, Lovász Gergely és Skorka Tibor. Az elmúlt 15 év során összesen tizenhárman szereztek fekete övet az eredményes egyesületben.
A verseny ezután küzdelmekkel folytatódott, ahol a helyi utánpótlás versenyzők is érdekeltek voltak. Ruzsinszki György tanítványai látványos ütésekkel és rúgásokkal szereztek pontokat és érmeket is. A verseny utolsó részében a felnőtt karate válogatott tagjai mérték össze tudásukat, ahol junior világbajnok Szegedi Döme szereztem meg az elsőséget a szintén vb helyezett Kőhegyi Zoltánnal szemben.
Részletes eredmények:
Junior női kata: 1. Takács Virág Vivien ( Toriki SE) 2. Temlény Fanni (Toriki SE) , 3. Almási Loretta (Százhalombatta)
Ifjúsági fiú kata: Király Pál (UTE-Kaisei SE), 2. Tóbiás Csaba (UTE-KaiSei), 3. Szekér László (Toriki Zalaegerszeg)
Férfi kata: 1. Sándor Imre (Százhalombattai KSE), 2. Pozderka Dávid,(UTE-Kaisei SE) 3. Lovász Gergely Dániel (Szarvasi HKE),
Junior női kumite: 1. Takács Virág Vivien (Toriki SE), 2. Almási Loretta,(Százhalombatta) 3. Temlény Fanni (Toriki SE)
Ifjúsági fiú kumite: 1. Frankó Dániel (Szarvasi HKE), 2. Nagy Máté , (Szarvasi HKE), 3. Tóbiás Csaba (UTE-Kaisei SE)és Radics Attila (Szarvasi HKE),
Kadett fiú kumite: 1. Litauszki György (Szarvasi HKE), 2. Tálas Bendegúz (Szarvasi HKE), , 3. Sindel Márk (Szarvasi HKE), és Kasuba Kristóf (Szarvasi HKE),
Férfi kumite: 1. Szegedi Döme (Tisza Volán), 2. Kőhegyi Zoltán (Tisza Volán) , 3. Höning Alexander (Tisza Volán) és Höning Dávid ( Tisza Volán)
Támogatók:
Szarvasi Vas-Fémipari Zrt
Liget Wellness és Konferencia Hotel
Nemzeti Együttműködési Alap
Cervinus Teátrum Szarvas
Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet
Szebegyinszki János
Szarvas Security Kft
Fazekas és Fiai Nyomda
Magyar Karate Szakszövetség
Szarvas Város Önkormányzata

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: