You are here

Karate: Kesic Bogdan nagymester 9 danos!

Nagykanizsán, a helyi Ippon Shotokan Karate Egyesület szervezésében DAN vizsgát tartott a Sensei Csősz-Tóth Norbert vezette Budo Karate of Hungary Szövetség. A Béres János mester vezette klub mindent megtett a jó lebonyolítás érdekében, s gondos házigazdának bizonyult. Az igényes vizsgán a következő harcművészek szereztek mesterfokozatot:Béres János (Ippon Shotokan Egyesület, Nagykanizsa) 6 dan-ra, Csuhaj László (Shotokan Karate Közhasznú Önvédelmi SE., Eger) 6 danra, Donáczi Gabriella (Ippon Shotokan Egyesület, Nagykanizsa) 2 dan-ra, Lőrincz Gábor (Ippon Shotokan Egyesület, Nagykanizsa) 1 dan-ra vizsgázott sikeresen. A vizsgabizottság tagjai Kesic Bogdan (Szerbia), Csősz-Tóth Norbert (Keszthely), Cziráky Zoltán (Zalaegerszeg) voltak.

A vizsgát jó hangulatú munkaebéd és megbeszélés zárta. Itt Sensei Csősz-Tóth Norbert átadta a Budo Karate of Hungary Szövetség díszoklevelét Kesic Bogdan nagymesternek, akinek 9.dan fokozatot adományozott shotokan karatéból. Kesic Bogdan nagymester a kezdetektől segítette a magyar shotokan karate életet. A magyarul jól beszélő mester tagja volt az egykor sikert sikerre halmozó, legendás jugoszláv karate válogatottnak. Számos magyarországi mester tanult a kezdetekben Kesic Bogdan mestertől, aki több, magyar nyelvű szakkönyv megírásával is hozzájárult a magyar karate fejlődéséhez.

Az elért magas övfokozat természetesen nem jelenti a hosszú harcművész pályafutás végét, sőt… A munkaebéden a vidám hangulat mellett komoly dolgokról is szó esett, így a 2016 január 23-án megrendezésre kerülő Kanizsa Kupa nemzetközi shotokan karate versenyről is. A január 23 azért is nevezetes eseménynek számít, mert a Budo Karate of Hungary Szövetség és a vele kapcsolatba került harcművész klubok komoly hazai és nemzetközi nyitásra készülnek… Erről majd a verseny után számolunk be!

Gregor László
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: