You are here

Jogerős: kivégzik a „fekete özvegyet”

Kanae Kijima

Utolsó fellebbezése elutasításával jogerőssé vált a Kanae Kidzsimára kimondott halálos ítélet. A 42 éves nő nyolc hónap alatt három férfit tett el láb alól.

Hátborzongató módot talált az anyagi haszonszerzésre a jelenleg 42 éves Kanae Kidzsima. 2009-ben az interneten megismerkedett egy 41 éves, egy 53 éves és egy 80 éves férfival. A három férfival nyolc hónap leforgása alatt végzett úgy, hogy altatóval elkábította őket, majd a helyiségben szén égetésével szénmonoxid gázzal megmérgezte őket.

A bíróság közvetett bizonyítékok alapján hozta meg a halálos ítéletet. Állásfoglalása szerint Kidzsima gyilkosságokkal akarta elkerülni a szeretőitől felvett kölcsönök visszafizetését. A hatóság nem fogadta el a nő ügyvédjének érvelését, hogy a férfiak öngyilkosok lettek. A bíróság már 2012-ben kimondta az ítéletet, amely a vádlott fellebbezései miatt csak most emelkedett jogerőre.

A japánok nagy többsége kiáll a halálbüntetés mellett, ami gyakorlatilag akasztást jelent. A szigetországban több „fekete özvegyet” is lelepleztek, s ezek pereit – így Kidzsimáét is – a lakosság érdeklődése követi. A végső döntés kihirdetése napján közel ezer fő várakozott a bíróságon, hogy bekerülhessen az 50 fős hallgatóságba.

Nakano
Inter Japán Magazin

Kapcsolódó cikkek:
http://interjapanmagazin.com/legalabb-het-ferfit-tehetett-el-lab-alol-a-japan-fekete-ozvegy/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: