You are here

Japánból két évig sodródott a tengerben a fényképezőgép Tajvanig

Több mint két éven át hánykolódott a tengeren egy búvártokba zárt fényképezőgép, mielőtt működőképesen partra vetődött egy tajvani strandon: a kagylókkal benőtt, alig felismerhető tárgyra kisiskolások találtak rá, akik a gép tulajdonosát is felkutatták.

 

“El sem hiszem” – mondta a BBC Newsnak a fényképezőgép tulajdonosa, Cubakihara Szerina. A lány hozzátette, hogy nagyon megdöbbent, amikor a barátai elküldték neki az elveszettnek hitt fényképeivel teli Facebook-bejegyzést.

Fotó:MTI

 

    A japán egyetemista még 2015 szeptemberében vakációzott barátaival délen, az Okinava megyei Isigaki-szigeten, mintegy 250 kilométerre keletre Tajvantól, amikor könnyűbúvárkodás közben elejtette a fényképezőjét. Szerina akkor úgy hitte, hogy örökre elveszítette a gépet.

    A búvártokban lévő fényképezőgép azonban több száz kilométeres kalandra “indult” és végül egy tajvani strandon sodorta szárazföldre a víz, ahol egy csapatnyi általános iskolás diák talált rá, akik épp a partszakaszt takarították.

    “Egy 11 éves fiú találta meg a fényképezőgépet” – idézte fel Park Li, a gyerekeket kísérő tanár. Hozzátette: először azt gondolták, hogy tönkrement, ám a tokról akkor hirtelen lepattant egy kacsakagyló, feltárva a gombot, amely a szerkezetet nyitotta.

                           A fényképezőgépet belepték a kagylók a tengerben /Fotó: MTI

 

    Egyetlen csepp víz sem volt a tokban és a jelek szerint maga a gép is jó állapotban volt. Nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy még mindig fel van töltve.

    Az iskolába visszatérve aztán a diákok és Li megvitatták, hogy mi legyen a “lelet” sorsa. Először arra gondoltak, hogy nem kellene megnézni és kiposztolni a fotókat, ám végül úgy tűnt, ez az egyetlen módja, hogy megtalálják a tulajdonost.

    Mivel a felvételek egy része Japánban készült, arra gondoltak, hogy japán lehet a gép tulajdonosa, ezért kínai és japán nyelvű bejegyzést tettek közzé a Facebookon. A posztot több mint tízezerszer osztották meg a felhasználók és mindössze egyetlen nap alatt Szarinához is eljutott a híre.

    A lány azt tervezi, hogy júniusban Tajvanra látogat, hogy személyesen mondjon köszönetet a diákoknak és tanárjuknak és hazavigye a kalandos sorsú fényképezőgépét.

A japán lány az Isigaki-szigetnél vesztette el a gépét, ami 250 kilométert lebegett Tajvanig /Grafika: Séra Tamás
A japán lány az Isigaki-szigetnél vesztette el a gépét, ami 250 kilométert lebegett Tajvanig /Grafika: Séra Tamá

 

     A fényképezőgép kalandja nem utolsósorban kiváló reklám a vízhatlan tokot gyártó cégnek. Meg is érdemlik, a két év alatt 250 kilométert sodródó tokba egy csepp víz sem szivárgott bele!

/MTI nyomán/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: