You are here

Japánban már megvásárolható a Toyota családi robotja

A Toyota, melyet a világ legkorszerűbb és legzöldebb autógyártójaként tartanak számon, Japánban már megkezdte legújabb innovációjának forgalmazását, mely piacra kerülése óta nagy sikereket aratott.

A Kirobo Mini egy 10 centiméteres kommunikációs partner, mely egyre nagyobb teret hódít magának. Nevét Kirobo-ról kapta, aki az első japán asztronauta robotként tett kirándulást a Nemzetközi Űrállomásra 2013-ban. Kisöccse, a Kirobo Mini azonban nem az űrt hódítja meg, hanem az emberek szívét. Hétköznapi beszélgetést folytat, gesztikulál, reagál az érzelmeinkre és saját magának fejleszti társalgási képességeit. Kis helyen is elfér, bárhová magunkkal vihetjük. Így az autóban, a hosszú és unalmas utakon is remek társaságul szolgál.

További jellemzője még, hogy segítségével a felhasználók élményeiket, gondolataikat meg tudják osztani egy hivatalos, erre a célra létrehozott weboldalon keresztül a többi felhasználóval. Így kapcsolatokat teremthetnek egymással, és segíthetnek az új felhasználóknak felfedezni saját robotjuk titkait, funkcióit.

A Toyota egy olyan project-en dolgozik, melynek célja egy olyan jövő megteremtése, melyben a mesterséges intelligencia széles körben elterjedt. A Kirobo Mini ennek a törekvésnek a legújabb eredménye. Neve a japán nyelvben „remény”-t jelent, reméljük beváltja a névvel járó feladatait, és elindítja a mesterséges intelligencia útját. A cég célja, hogy olyan autók járjanak az utakon, melyek saját tudattal rendelkeznek, hangulatunkhoz igazodnak, például a hangulatunkhoz illő zenét indítanak, vagy egy-egy kirándulás alkalmával ezt figyelembe véve javasolnak útvonalakat, úticélokat.

A Kirobo Mini a kijelölt márkakereskedésekben, Japánban, már 2017 májusa óta elérhető. Ára 43.000 Yen, nagyságrendileg 98 000 forint körül mozog.

 

Szána Fruzsina
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: