You are here

Japán vízterápia

A szervezetnek nagy szüksége van a vízre. Fontos, hogy meglegyen a napi 2-3 liter folyadék bevitel. Ezt nagyon nehéz betartani, főleg, ha az ember folyton rohan vagy dolgozik. De, talán még is jó lenne erre jobban odafigyelni. Egy japán módszer szerint, ha reggel megiszod az ajánlott napi folyadékmennyiség nagy részét, akkor sokkal energikusabban indul a nap.

Japán vízterápia lépésről- lépésre:

  1. Ébredés után ne keresd fel rögtön az mellékhelyiséget, csak igyál egy pohár vizet. Utána intézd a szokásos reggeli dolgaidat. A lényeg az, hogy ez alatt az idő alatt még igyál meg 3 pohár vizet. Amíg nem ittad meg a négy pohár vizet, addig ne menj el a mosdóba.
  2. Ezután ¾ órát kell kibírj evés és ivás nélkül.
  3. Minden étkezés után legalább két órán keresztül nem ehetsz és nem ihatsz.

Amit biztosan tapasztalsz majd, ha kipróbálod ezt kúrát, hogy nincs szükséged reggeli kávéra. 1 hónapon belül helyreállítja a magas vérnyomást és a magas vércukrot, 10 nap alatt megszünteti a krónikus székrekedést. Napközben nem tör rád a fáradtság, egész nap kiegyensúlyozott és energikus leszel.

Ha egy idő után unalmassá válik a sok sima víz fogyasztása, készíthetsz magadnak ízesített vizet is. Itt van pár ötlet, amivel feldobhatod a reggeleket!

Uborkás víz: Hidratál, pozitív hatással van a bőrre, az izmokra és csökkenti a vérnyomást.

Mentás-gyömbéres víz: Frissít, méregtelenít és immunerősítő hatása van. Illetve, serkenti a bélműködést, ezáltal hozzájárul a fogyás folyamatához.

Citromos-málnás víz: Erős antioxidáns hatású, élénkítő és ellátja a szervezetet C-vitaminnal. Fontos, hogy erősen savas, így éhgyomorra ne fogyaszd!

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: