You are here

Japán sufnituning: Utcára bocsájtott F1 hangzás

Azt már régóta tudjuk, hogy a japánok mindenből szeretik a legtöbbet kihozni és ez alól az utángyártott tuning-kipufogók sem jelentenek kivételt.

A saját gyártású kipufogórendszereknek nagy piaca van szerte a világban. A lefojtott búgástól egészen a fülsiketítő visításig találhatunk magunknak kipufogókat ízlés szerint. Az utóbbi típust gyártja Sasaki-san, akit a kocsibőgés megszállottjaként ismernek Japánban. Mesterségét immár 13 éve műveli saját műhelyében, de az igazi hírnevet a W 140-es Mercedes S600-as hozta meg neki. Ez a projekt olyan jól sikerült, hogy önálló rendszerré vált és a Brilliant Exhaust nevet kapta. A kipufogórendszer olyan márkák esetében is elérhető, mint az Aston Martin vagy éppem a Ferrari.

Ha munkáját a szép oldaláról szeretnénk megfogni, akkor azt mondhatjuk, hogy a keze alól kikerülő autók hangja leginkább a szívó motorú, forma 1-es autók visító morajára hasonlítanak. Nem szabad elfelejteni, hogy a hangnak ez esetben semmi köze nincs az autók teljesítményéhez és a sebességhez.

Az alábbi videóban szereplő Mercedesnek, potom 3,6 millió forintjába került ez a hangzás:

Mindenki döntse el maga, hogy mennyire örülne annak, ha a hazai utakon is ilyen hanggal közlekednének az autók.

Nagy Zoltán

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: