You are here

Japán fontolgatja a sportolók beutazási feltételeinek enyhítését

A japán kormány fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy a jövő évre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz hírportál a Kyodo News beszámolójára hivatkozva közölte: A szigetország vezetése egy olyan eljárásrendszer kidolgozását tervezi, amely a sportolók és stábtagok beutazását segítené, amennyiben a koronavírus-járvány okozta fenyegetés mellett a tervek szerint megtartják 2021. július 23. és augusztus 8. között az ötkarikás játékokat, valamint az augusztus 24. és szeptember 5. között a paralimpiát.

Az olimpiára több mint 200 országból mintegy 11 ezer sportoló érkezne a japán fővárosba, ám a szigetországban február óta rendkívül szigorúak a beutazás feltételei. Jelenleg 129 ország vagy terület szerepel a tiltólistán. Ugyanakkor néhány közeli ország előtt az üzleti utazások érdekében megnyitotta határait Japán.

 A The Japan Times értesülése szerint a japán kormány, a tokiói városvezetés és a szervezőbizottság képviselői legközelebb szeptemberben egyeztetnek a játékok rendezése kapcsán.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) júniusban úgy határozott, hogy “egyszerűsített” olimpiára van szükség a világjárvány elleni védekezés, illetve a gazdaságilag nehéz időszakban fontos pénzügyi stabilitás megtartása érdekében.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: