You are here

Japán – Dél-Korea háború a kozmetikumok piacán

Az utóbbi években Dél-Korea valóságos hódítóhadjáratot indított a világ kozmetikum piacára, mely a „k-beauty” termékeinek köszönhetően egész idáig sikeresnek is bizonyult. Most viszont a keleti szomszéd, Japán kíván a hódításoknak megálljt parancsolni.

A dél-koreaiak méltán lehetnek büszkék kozmetikumaikra, hiszen valamennyi közülük 100%-ban természetes hatóanyaggal és prémium besorolással bír.  A k-beauty márka igyekszik minden fogyasztói igényt kielégíteni, így lényegében minden bőrtípusra kínál megoldást. Ebből adódóan a trónkövetelő Japán nincs könnyű helyzetben, elvégre Dél-Korea szilárdan ül azon a bizonyos trónon.

De akkor mi értelmét látta Japán, hogy megpróbálkozzon a trónfosztással?

A Távol-Keleten felismerték a nyugatiak fogyasztói magatartását, mely szerint az emberek mindig új és újabb termékeket kívánnak kipróbálni. A koreaiak termékét a szépségipart aktívan követők már jó eséllyel ismerik és már használták is, így épp itt az ideje egy kis változatosságnak. A japánok szépségéről szóló legendák az egész világot bejárták már, mellyel Magazinunk is foglalkozott korábban. Így nem meglepő, hogy az ipar “rajongói” felkapják a fejüket, ha ez a minden tekintetben gyönyörű ország a szépségipar kapuit kezdi el döngetni.

A japán kozmetikumok szintén természetes alapanyagúak és magas minőséget képviselnek. A termékek széles választéka segíti a vásárlót a számára tökéletes kozmetikum kiválasztásában. A kínálatban többek közt maszkok, olajok, arclemosók és krémek is szerepelnek.

A legismertebb japán kozmetikum márkák, mint a Rohto, Shu Uemura vagy a Shiseido úgy tűnik komolyan gondolták a piac újrafelosztását, melyhez feltehetően a jelenleg védekezésre kényszerülő dél-koreaiaknak is lesz néhány szava.

Nagy Zoltán

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: