You are here

Irodát nyit Japánban a Magyar Nemzeti Kereskedőház

Az elmúlt három évben több mint hatszáz eredményes tranzakciót bonyolítottak le külpiacon a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) több mint tízmilliárd forint értékben a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szolgáltatásainak használatával – hangzott el a Master of Business üzleti találkozón.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója a Master of Business üzleti találkozón hangsúlyozta, a kiemelt partnerek külpiacon elért eredményei jelzik, hogy a kereskedőház munkája hatékony, az érvényesüléshez kellettek a kereskedőház kiemelt partnerei, az exportképes magyar kis- és középvállalkozások remek üzleti produkciójára is – ismertette az MTI.

A vezérigazgató elmondta, a nemzeti kereskedőház az elmúlt években több ezer kkv-nak tudott olyan eszközt adni, amely üzleti sikerhez vezetett, ez lehet kiállítás, exportfejlesztési képzés. Hangsúlyozta, hogy a kereskedőház partnerminősítő rendszerének felépítésében vállalkozásokra szabottan kiszámítja a kkv-partnerének, hogy hol tart a cég exportképessége, illetve milyen kompetenciákat kellene tökéletesítenie. Az értékelt kkv portfólióját megküldik a kereskedőház külföldi partnereinek az ottani gazdasági lehetőség feltérképezésére, majd a kapott visszajelzések alapján a vállalkozás elhatározhatja, melyik piacra akar bejutni, és erre forrást is szánni – mondta az MTI jelentése szerint Oláh Zsanett vezérigazgató.

A tervezetbe bekerülő vállalkozások konzorciumot hozhatnak létre egy-egy nagyobb külföldi projekt kivitelezésére, így azok a kisvállalkozások is internacionális referenciát, külpiaci esélyt kapnak, amelyek önállóan nem tudnának tenderen indulni, felhatalmazáshoz jutni – emelte ki a kereskedőház vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy a Build your city program azt is lehetővé teszi, hogy a nemzeti kereskedőház külföldre teljes fejlesztési módszereket javasoljon magyar vállalkozások részvételével, a keretrendszerbe bejuthatnak a Kárpát-medencei magyar vállalkozások is. A vezérigazgató elmondta: a Magyar Nemzeti Kereskedőház folyamatosan optimalizálja képviseletét, újabb területekre lép, az idén az első negyedév végére Japánban nyit képviseletet, és további két amerikai irodát létesít május végén.

 

Veres Tamás

Inter Japán Magazin

 

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: