You are here

Íme, a Bruce Lee ihlette karatekölyök!

A kiemelkedő képességű gyerekek teljesítményére mindig felkapják az emberek a fejüket, hiszen bennünk rejlik az a potenciál, ami a jövőben különlegessé, esetlegesen sztárrá teheti őket.

Ilyen különleges gyermeknek nevezheti magát a 7 éves japán Imaj Ryusei, aki a harcművészetben mutatkozik igazi őstehetségnek. A kisfiúra Bruce Lee legendás filmje, a Sárkány közbelép gyakorolt olyan hatást, ami úgy tűnik az egész életét meghatározta, ugyanis Ryusei ennek a filmnek köszönhetően kezdett el foglalkozni a harcművészettel már egy éves korában. Az interneten hódító egyik videójában, a Halálos játszma című filmből utánozza le lélegzetelállító pontossággal példaképének mozdulatait, úgy, hogy oda sem néz a televízióra.

A kisfiú már most több százezres követőtáborral büszkélkedhet az interneten, aki elsősorban kitartást és inspirációt ad az Őt követő embereknek. Természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a negatív kritikák és vélemények is felütötték a fejüket azzal kapcsolatban, hogy egy gyereknek még nem ilyen dolgokkal kellene foglalkoznia. Szerencsére azonban jóval népesebb azoknak a tábora, akik támogatják Ryuseit és családját. A szülők büszkék csemetéjük tehetségére, akik elmondásuk szerint elsősorban ezeket az adottságokat kívánják fejleszteni és a kisfiú javára fordítani. Ellenben az is igaz, hogy a kisfiú már most celebnek mondhatja magát, aki már most is otthon mozog a média reflektorfényében.

Kíváncsian várjuk, hogy alakul majd Ryusei Imaj karrierje, de feltételezhetjük, hogy hallunk még felőle a jövőben.

 

Nagy Zoltán
Inter Japán Magazin

 

Videó:

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: