You are here

Időtlen bosszú (3. rész)

vadaszpuska

(folytatás)

… És jöttek az újabb holttestek. Volt egy felnyársalt, teljesen szétmarcangolt, talán két napos hulla. Nem állat tépte szét. Legalább is, nem fogakkal és karmokkal. Egy másik testet egy vastag faággal betakarva találtak. Miután leemelték a súlyos ágat, akkor vették észre, hogy az áldozat teste zúzódásoktól tarka, de nem csak ott, ahol a feltételezhetően letört ág rázuhant. Ugyanis testét mindenütt lila, zöld, kék foltok, vérömleny és törött csontok duzzanatai borították. Úgy tűnt, hogy holtra verték. Furcsállták továbbá azt is, hogy a letört faág teljesen egészséges, nyoma sincs korhadásnak. Egy másik holttestet úgy találtak, hogy saját vadászpuskája állt ki a mellkasából. Őt a puska csövével szúrták keresztül többször is. Nem tudták pontosan megállapítani, talán harminc-harmincöt különböző szúrás volt, szitává lyuggatva velük a holttest egész törzsét.

Egynek nem volt külsérelmi nyoma. Közvetlenül egy fa törzse mellett hevert élettelenül. Mikor megmozdították, hogy megnézzék a zsebeit, akkor tapasztalták, hogy a gerince törött két helyen. A jelek szerint, mintha a fának vágták volna. De nem tudták elképzelni, ki, vagy mi képes úgy megragadni egy jó súlyban lévő felnőtt férfit, hogy egy fa törzséhez vágva összetörje a gerincét.

Elsőre két közös dolog kötötte össze az öt holttestet. Mindegyiknek megvoltak az értékei, és az iratai. Igazolványuk alapján mindannyian középkorú japán férfiak voltak, és mind az öt holttest mellett ugyan olyan típusú, régi vadászpuska volt, mind az öt láthatóan meggörbített csővel. A későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy mindannyian Japán legkeresettebb bűnözői voltak. Negyven éve kerültek fel egy nemzetközi körözési listára mint többrendbeli orvvadászok és fekete-piaci kereskedők. Évekig elfogató parancs volt érvényben ellenük, aztán tíz éve valahogy lekerültek a feketelistáról. A vadőrök szerint, vagy újra vérszemet kaptak, és újra járják az őserdőt az immár hatvan körüli orvvadászok, vagy eddig is folyamatosan ténykedtek észrevétlenül. Mivel negyven éve kilenc fő ellen adták ki az elfogató parancsot, és eddig csupán öt holttestet fedeztek fel, gyanították, hogy lesz folytatása a mészárlássorozatnak. Úgy vélték, valamelyik megbízójuk elégelte meg az egyre növekvő tarifát, és egyesével cserkészi be a feketelistásokat, hogy elintézze őket. A hogyant nem tudták, de megerősített őrjáratokat vezényeltek, és hatékonyabb távcsöveket, éjjellátókat igényeltek…

(folytatása következik)

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: