You are here

Időtlen bosszú (1. rész)

vadaszpuska– Mi ez az irtózatos bűz? – szagolt undorodva a levegőbe az egyik vadőr. – Dögszag?

– Nem, ez sokkal büdösebb! – felelte egyik társa hányingerét visszatartva, émelyegve. – Meg kell keresnünk, akármi az!

– Mi lehet büdösebb egy oszlásnak indult tetemnél? – tanakodtak mind a négyen, miközben próbáltak utat törni maguknak az áthatolhatatlan erdőben, hogy megtalálják a szag forrását. Arcukon kendővel, bozótvágóval verekedték át magukat a sűrű bozótoson.

– Egy oszladozó ember, aki összecsinálta magát! – állapították meg, mikor ráleltek. – Tessék! A kérdésedre a válasz!

– Mi történhetett?

– Óvatosan! Hátha vannak nyomok!

Rengeteg vér. Alvadt vér volt mindenütt! Egy fa törzsén, az áldozat körül mindenütt az avaron. A holttesttől távolodó sávok húzódtak a földön, amik a test vonszolásra utaltak, és egy elgörbített csövű vadászpuska.

– Nincs ép csontja! – jelezte egyikük, aki épp az áldozatot vizsgálta gumikesztyűben. – Minden bordája, minden csöves csontja, de még a koponyája is összezúzva.

– Úgy néz ki, mint egy brutális leszámolás! Egy maffiabanda ténykedése! Lehet, hogy vascsövekkel, vagy falbontó kalapáccsal verték össze!

– Lehet, de nem az értékei miatt végezték ki. Itt van a derékszíján egy bőr erszény, benn a tárcája, iratai, papírpénz! Az ujján gyűrű!

– Fényképezzük le a holttestet, meg a környezetét. Szedd össze a dolgait, és temessük el, mielőtt megfertőzi itt az állatokat! Az igazolványát, az értékeit, meg a puskáját leadjuk a hatóságoknak. Kíváncsi vagyok, ki lehetett, és mit keresett itt egy vadászpuskával…

(folytatása következik)

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: