You are here

Higannyal mérgezte áldozatát egy japán férfi

Egy újfajta elektromos cigaretta (heat-not-burn tobacco) patronjaiba fecskendezett halálos dózisú higannyal próbálta megölni ismerősét egy japán férfi. , akit szerdán letartóztattak a hatóságok.

A rendőrség közlése szerint a nyugat-japán Siga prefektúrabeli Ocuban élő Mijavaki Takasit gyilkossági kísérlettel vádolják, miután állítólag egy csomag mérgezett dohányterméket adott egy 37 éves férfi ismerősének Ritto utcáin.

Az áldozat végül 14-et használt fel a csomagban lévő 20 patronból és másnap fejfájás, köhögés és zavaros beszéd miatt szállították kórházba.

Az áldozat június 5-én jelentette a történteket a rendőrségnek. A nyomozóknak elmondta, hogy a Mijavakitól kapott dohánytermékek elfüstölése után jelentkeztek nála a tünetek.

A 36 éves Mijavaki elismerte a vádat, és elmondta a rendőrségnek, hogy 0,3-0,5 grammnyi higanyt adott mindegyik patronhoz. A rendőrség szerint a férfi befecskendezte a higanyt a patronokba anélkül, hogy kinyitotta volna a csomagolást.

A nyomozók az áldozat vizeletében és vérében, valamint a megmaradt patronokban is kimutatták a higanyt.

Mijavaki és áldozata egy közös ismerősükön keresztül találkoztak három évvel ezelőtt. Az áldozat egy Mijavaki által működtetett mobiltelefonboltban dolgozott.

 

/MTI nyomán/

Ajánlott bejegyzések

%d bloggers like this: